Honda parāda nākotnes konceptu P-NUT.

Pievienots: 5. decembrī 2009 17:59 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Losandželosas motoršovā Japānas autoražotājs Honda demonstrē savu redzējumu par to, kādi automobiļi nākotnē varētu piepildīt mūsu planētas lielpilsētu ielas.
Uz saulaino Kaliforniju atvests automobilis P-NUT, kura garums ir tikai 3,40 m, toties platums – 1,75 m un augstums 1,44 metri.

Konstruktori darījuši visu, lai iegūtu iespējami vairāk telpas, tādēļ motors novietots aizmugurē, bet braucēji vietas ieņem visai savdabīgā veidā – vadītājs priekšā pa vidu, pasažieri aizmugurē katrs savā pusē. Dzinēja novietojums devis iespēju atteikties no motora pārsega, kas arī darīts – P-NUT tā vietā atrodas milzīga izmēra vējstikls, kas pāriet jumtā un stiepjas līdz pat vertikālajai aizmugurei.



Vējstiklam ir vēl kāda funkcija – tas kalpo kā Head-up displejs un vienlaicīgi arī kā atpakaļskata kamera, par gaismu salonā nemaz nerunājot – tas redzams ikvienam, kas aplūko attēlus. Spēka agregāta iebūvēšana notiek pēc modulārā principa – tas nozīmē, ka P-NUT piedziņu var nodrošināt gan iekšdedzes, gan elektro, gan arī hibrīdmotors.  



Honda ir lepna par savu veikumu un apgalvo ka šāds komponējums pilsētas mazauto pasažieriem nodrošina tikpat daudz telpas kā tas ir vidējās klases automobilī. 


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-