BMW Gran Pininfarina Lusso Coupé

Pievienots: 26. maijā 2013 12:19 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

BMW paliek uzticīgs tradīcijai un arī šī gada Concours d´Elegance Villa d´Este pasākumā ierodas ar konceptu, kas izgatavots kopā ar itāļu meistariem.






2012.gadā tā bija kompānija Zagato (Zagato Z4 Coupe), bet šogad bavāriešu projekts tapis sadarbībā ar Pininfarina. Šī gada koncepts demonstrē kupeju uz 7.sērijas sedana bāzes, kas pēc vācu Autobild domām nākotnē varētu pārtapt sērijveida modelī. 


BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé veidots klasiskajās formās: garš motora pārsegs un riteņu bāze, tālu atpakaļ atvirzīta kabīne. Priekšpusi veido BMW tipiskais divdaļīgais radiatora režģis ar vertikālajiem spraišļiem un relatīvi mazi galvenie lukturi, kas izmanto gaismas diožu tehnoloģiju. Buferī ar integrētiem LED miglas lukturiem izveidotas gaisa uztveršanas atveres, kas savienotas ar Pininfarina uzrakstu greznotu hroma dekoru. Sānskatā atklājās dinamiskas un elegantas kupejas formas – lejupkrītoša jumta līnija, kas pāriet īsā un masīvā aizmugurē, gandrīz taisna logu līnija un profilēti sāni komplektā ar 21 collu riteņiem. Aizmugure atgādina 6.sērijas kupeju un izceļas ar šauriem savā starpā savienotiem aizmugures lukturiem un četriem hromētiem izplūdes cauruļu izvadiem. 2+2 kupejas salons ar Pininfarina sēdekļiem un BMW raksturīgo pret vadītāju pagriezto paneli, izdarināts ar melnu un brūnu ādu, greznots ar melna hroma un pulētiem dekoriem, kas izgriezti no 48 000 gadus veca Jaunzēlandes purvos mirkuša Kauri koka. Jumta iekšpuse nosegta ar smalki izdarinātu Itālijas vilnu, uz grīdas mīksti tepiķīši. Interesants elements ir iegarena atvere-jumta logs, ko pa perimetru ieskauj baltas gaismas diožu lampiņas. Motortelpā atrodas 6 litru V12 agregāts ar 544 ZS jaudu, kas aizgūts no 760i (760Li) modifikācijas.  Vai BMW Gran Pininfarina Lusso Coupé projekts iegūs turpinājumu, uzzināsim, kad tuvosies 7.sērijas paaudžu maiņa, kurai jānotiek 2015.gadā. 


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-