Bugatti parāda jaunā modeļa fotogrāfijas.

Pievienots: 12. novembrī 2009 16:56 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (1)

Bugatti parādījuši sava jaunā modeļa fotogrāfijas. Automašīna, kas iekļausies prestižo četrdurvju kupeju segmentā, pozitīva lēmuma gadījumā kļūs par tā jaudīgāko, dārgāko un ātrāko pārstāvi.
Automašīnai uzstādīts 8 litru sešpadsmit cilindru motors, kas aizgūts no divvietīgā Veyron un pielāgots Galibier vajadzībām. Dzinēja jauda būs 800 līdz 900 ZS. Precīzs ZS skaits pagaidām nav zināms, tādēļ, visādam gadījumam, spidometra skala iegravēta līdz 420 km/h atzīmei. Motors varēs darboties gan ar benzīnu, gan metanolu, bet četru turbīnu (Veyron) vietā uzstādīti divi kompresori.



Testi pierādīs arī to, kāda transmisija labāk iederēsies Galibier koncepcijā – divsajūgu kārba (Veyron) vai septiņu pakāpju automāts, toties ir pilnīgi skaidrs, ka tik lielas jaudas savaldīšanai vajadzēs pilnpiedziņu.

Veidojot Galibier vizuālo tēlu, par paraugu ņemts 1938.gada Bugatti 57 Atlantic. Interesanti, ka līdzīgi kā pirmskara modelim, risināta arī mūsdienu Bugatti piekļuve motortelpai – tāpat kā 57 Atlantic, arī Bugatti Galibier dzinējam piekļūst, paceļot uz augšu divus atsevišķus „spārnus,”  tikai mūsu laikos nav jāpiepūlas pašam – darbiņš uzticēts diviem precīzas darbības elektromotoriem. 



Neskatoties uz konstruktoru pūlēm samazināt svaru (Galibier ir alumīnija spārni un ar rokām darināta karbona virsbūve), tas tik un tā paliek virs 2 tonnām, tomēr, šķiet, ka tam nebūs izšķiroša nozīme, jo jaudas tik un tā pietiks, lai nodrošinātu maksimālo ātrumu vismaz 350 km/h robežās.



No salona iekārtojuma gribas izcelt sekojošu ekstru – Šveices pulksteņmeistaru Parmigiani darinājumu – laikrādi, kas konstruēts tā, ka to var izņemt no mašīnas paneļa un uzlikt uz rokas, radot iespēju izmantot to par parastu rokas pulksteni.

Bugatti Galibier 16C pagaidām ir koncepta statuss – par to vai šāda automašīna nonāks sērijveida ražošanā, Volkswagen lems 2010.gada sākumā. Eksperti gan domā, ka lēmums būs pozitīvs, jo kālab gan citādi, Bugatti būtu rīkojis prezentāciju (tiesa, izmeklētai publikai) Holivudas kalnos.

Komentāri:

Erdinger - 16. novembrī 2009 09:13

Smuks gan.

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-