Mercedes G klases modelis 2025.gadam.

Pievienots: 16. novembrī 2012 12:45 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (1)

Uz Losandželosas motoršovu Vācijas autobūves kompānija Mercedes-Benz atvedīs futūristisku apvidus automobiļa konceptu Ener-G-Force, kas pēc konstruktoru domām iederētos 2025.gada satiksmē.








Automobilis, kas veidots uz G klases apvidnieka bāzes, demonstrē virzienu, kā šis modelis varētu izskatīties salīdzinoši tālajā 2025.gadā. Tā ir tikai ražotāja fantāzija, tomēr būtu lieliski, ja tā piepildītos. Pēc vācu inženieru ieceres, Ener-G-Force būtu videi draudzīgs spēkrats, kas par degvielu izmantotu pārstrādātu ūdeni, tātad patiesībā, attīrītus notekūdeņus. Šim nolūkam uz automobiļa jumta izveidots rezervuārs, no kurienes tas nonāk uz Hydro-Tech Converter – speciālu iekārtu, kas ūdeni pārvērš par ūdeņradi, ko izmantos degvielas šūnu dzinējs, lai ražotu elektrisko enerģiju. Enerģijas uzkrājēji integrēti platajos sliekšņos, bet automobiļa dzinējspēks ir četri elektromotori, kas iebūvēti katra riteņa rumbā. Mercedes domā, ka šādai tehnoloģijai jānodrošina 800 km distance bez uzpildīšanās. Vienīgais trūkums - Hydro-Tech Converter līdz 2025.gadam vēl ir jāizgudro.


Tā kā  Ener-G-Force ir apvidus automobilis, tad ražotājs padomājis par to, lai spēkrats bez pūlēm tiktu galā ar dažādiem braukšanas apstākļiem – tam ir 20 collu riteņi un apkārtējās teritorijas skenēšanas ierīce Terra Scan, no kuras saņemtos datus izvērtē elektronika un attiecīgi pieska ņo amortizatoru un šasijas darbību, pielāgojot tos ceļa virsmas stāvoklim un izvēloties labāko saķeres programmu katram ritenim. Ener-G-Force  konstrukcijā iekļauti vairāki praktiski un mūsdienām tuvāki risinājumi, piemēram, izvelkama sekcija uz aizmugures durvīm (izskatās kā rezerves riteņa niša), kurā noglabāti biežāk nepieciešamie rīki un piederumi: domkrats, ledus skrāpis, brīdinājuma trijstūris u.c., vai jumtā integrēts bagāžnieks ar papildu gaismām.



 

Komentāri:

Atvars - 17. novembrī 2012 01:18

Nu riktīgs"LUNAHOD 1". Viens ir skaidrs, ka šādā skatā šis nekad nebūs palaists ražošanā.

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-