Vējstikla slotiņu tests.

Pievienots: 26. oktobrī 2012 13:09 | Autors: Pēc žurnāla "За рулeм" materiāliem. | Komentāri: (0)

Tā nu sanācis, ka lielais vairums mūsu veikalos nopērkamo logu slotiņu ražotas kaut kur ārzemēs, visādā ziņā, no pusotra desmita testam iegādāto komplektu, tikai trīs izrādījās izgatavotas Krievijā. Bet lai paliek to izcelsme, tā tik un tā nav pati būtiskākā lieta, galvenais, lai tās paveiktu savu darbu.


Izvēlamies logu slotiņas

Ir skaidrs, ka testa nosacījumiem jābūt vienādiem visiem dalībniekam. Tieši tādēļ netīrumu slāņa imitācijai mēs nolēmām izmantot… akrila krāsu. Tā ātri žūst, labi līp pie stikla, bet pats galvenais – nodrošina visiem vienādus nosacījumus. Mēs pat piesaistījām mākslinieku, kurš izvēlējās pareizo krāsu un sagatavoja tās konsistenci, kā arī trafaretu, ar kura palīdzību dozēt krāsas daudzumu.

Testējamo slotiņu izmērs tika izvēlēts atbilstoši redakcijas "Hyundai Getz", bet nosacījumi katram izstrādājumam tika izvirzīti sekojoši: lai notīrītu netīrumus, katrai slotiņai tiek doti 30 vēzieni „šurpu-turpu,” pie tam pēc katriem 5 vēzieniem birstītei drīkstēja piepalīdzēt logu mazgāšanas šķidrums no automobiļa bāciņas. Galvenais kritērijs vienkāršs – jo tīrāk, jo labāk! Gadījumos, kad rezultāts bija līdzīgs, tika ņemta vērā cena. Atzīmēsim, ka daļai izstrādājumu komplektā nav iekļauti universālie savietošanas moduļi, tādēļ katram auto modelim tie nederēs.

Testa rezultāti apkopoti galerijā:

Līderu trijnieks iezīmējās visai pārliecinoši: franču Valeo Silencio X TRM, vācu Alca un Pēterburgā ražotais ХОРС Ballistik. Lielākā daļa testa dalībnieku, mūsuprāt, nedaudz slinkoja un "Getz" vējstiklu pienācīgi notīrīt nevēlējās. Piebildīsim, ka 11 slotiņām no 16 tostarp arī tām, kas iekļuva pirmajā sešiniekā, tika izmantota bezrāmja konstrukcija.

Ja ticēt tam, kas ierakstīts patentu biroja pieteikumos, tad galvenie atklājumi attiecībā uz logu tīrīšanas mehānismiem, pieder sievietēm. 1903.gadā amerikāniete Mērija Andersone patentēja izstrādājumu - no automobiļa salona ar sviru darbināmu mehānismu, kas uz vējstikla aprakstīja loku un atgriezās izejas vietā. Ideja izpelnījās apkārtējo smīkņāšanu un drīzāk tika uztverta kā rotaļlieta, tomēr jau pēc desmit gadiem stikla tīrītāji kļuva par neatņemamu katra amerikāņu automobiļa sastāvdaļu. Vēl pēc gada, kāda cita dāma – Šarlote Bridžvuda, izgudroja stiklu tīrītājus ar elektropievadu, bet sērijveida ražošanā šo izstrādājumu ieviesa kompānija "Bosch".





 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-