"Peugeot" jaunā seja Parīzes starptautiskajā automobiļu izstādē

Pievienots: 14. septembrī 2012 16:36 | Autors: Peugeot.lv | Komentāri: (0)

Septembra beigās Parīzē tiks atklāts pasaules autoindustrijas galvenais pasākums - automobiļu izstāde, kurā šās nozares speciālisti varēs iepazīties ar Peugeot jaunajiem modeļiem sākot no unikālā Onyx koncepta automobiļa līdz desmit dažādām jaunām Peugeot 208 versijām.










Koncerns ziņo, ka Parīzes izstādes apmeklētāji 3900 m2 platībā, kas ir apmēram puse no Brīvības laukuma, varēs apskatīt 40 koncepta un sērijas automobiļus, tostarp desmit dažādus Peugeot 208, kas liecina par šā modeļa daudzpusīgumu. Turklāt par sērijas modeli ir kļuvis vēl nesen Ženēvas automobiļu izstādē kā koncepta automobilis izstādītais 208XY un 208GTi, norādot uz to, ka Peugeot marka paplašinās luksusa automobiļu virzienā.

Peugeot iepazīstinās arī ar atjaunināto kompakto sporta kupeju RCZ, kas Latvijā parādīsies nākamā gada sākumā. 2010. pavasarī RCZ modeli palaida masveida ražošanā, un uz šodienu ir pārdoti jau 44 000 spēkrati. "Jaunā modeļa oriģinālā priekšpuse vēl vairāk uzsver tam raksturīgo dubulti izliekto jumtu un līdzsvaro automobiļa aizmugures spēcīgo dizainu, bet jaunu krāsu un materiālu kombināciju izvēle ļauj katram klientam atrast individuāla risinājuma RCZ," stāsta KW Bruun Baltic OÜ mārketinga vadītāja Kerli Maro.

Vēl būs apskatāms no RCZ modeļa attīstījušais konceptauto RCZ R ar 1,6 l 260 Zs THP degvielas dzinēju, kas solās kļūt par jaudīgāko sērijas modeli Peugeot vēsturē. Modelim ir pēc speciāla pasūtījuma izgatavota šasija ar Torsen ierobežotas slīdes diferenciāli, un, neraugoties uz savu jaudu, tā CO2 līmenis nepārsniedz 155g/km.

Peugeot 301, kas mūsu tirgū parādīsies 2013. gada sākumā, būs apskatāms visā savā krāšņumā. 4,44 m garajam automobilim ir plašs pasažieru salons un ietilpīgs 640 l bagāžas nodalījums. Lai gan savā kategorijā tam ir visplašākā aizmugures daļa, automobilis nav zaudējis Peugeot raksturīgo stila principu, un vienlaikus nav pārspīlējumu cenā. "Tas ir stilīgs, ērts un ekonomisks ģimenes automobilis, uzticams un izturīgs, jo radīts kalpošanai arī ekstremālos klimatiskajos un vides apstākļos", stāsta Kerli Maro.

"Vēl varēs apskatīt Pekinas automobiļu izstādē redzētā Urban Crossover Concept pēcteci - jauno krosoveru 2008 Concept. Nākotnes automobili, kas ir paredzēts arvien intensīvākas satiksmes pilsētu apstākļiem, kopīgiem spēkiem izstrādāja Eiropas, Ķīnas un Dienvidamerikas dizaineri, apvienojot Peugeot lielisko pieredzi ar prasmēm crosoveru jomā, kas jau iepriekš apliecinātas ar pilsētas automobiļa 3008 panākumiem. 2008 Concept ir 4,14 m garš kompakts un funkcionāls automobilis ar elegantu un uzkrītošu stilu, kas izstrādāts, ņemot vērā Sanpaulu, Šanhajas, Parīzes, Maskavas, Kualalumpuras, un kāpēc ne arī Rīgas un Jaunās pasaules jauniešu gaumi, kas iepazīstas ar pilsētas dzīvi, bet dažreiz vēlās no tās arī aizbēgt", stāsta Kerli Maro un vēl piebilst: "Saskaņā ar aerodinamisko un sportisko virsbūves formu radīto iespaidu zem 2008 Concept dzinēja pārsega ir paslēpies ekonomisks jaunās paaudzes 110 Zs 3 cilindru 1.2 l turbodzinējs ar tiešo iesmidzinātāju".

Taču visa sava iztēle izstādes viesiem būs jāliek lietā apskatot Peugeot jauno superautomobili Onyx. Radikālajā un muskuļotajā virsbūvē kopā ar 20 collu diskiem ir paslēpta Onyx Concept superauto sportiskā sirds: aizmugurē pa vidu atrodas pie oglekļa virsbūves piestiprinātais 600 Zs 3 litru V8 HDi hibrīda dzinējs, pārnesumu kārba ar 6 pēc kārtas pārslēdzamiem ātrumiem, un šasijas ziņā atkal ir izmantota Peugeot pirmklasīgā pieredze šajā jomā. Automobiļa spārniem un durvīm ir izmantots īsts varš, pārējiem virsbūves paneļiem - matēta melna oglekļa šķiedra. "Šajā modelī Peugeot mēģina iemiesot visu savu tehnisko prasīgumu un emocionalitāti," stāsta Kerli Maro.

Onyx modelī Peugeot turpina demonstrēt inovatīvu materiālu izmantošanu: mēraparatūras panelis un vidējā konsole ir izgatavota no "Newspaper Wood" jeb presētām vecām avīzēm. Dubulti izliektais stikla jumts ar alumīnija lokiem atsedz oglekļa konstrukciju un inovatīvu salonu, kas atgādina ar filcu pārklātu kokonu. Indikatoru un vadības ierīču dizainā vispirms ir ņemta vērā intuitivitāte, kas izpaužas, piemēram, mazā stūrē un alumīnija slēdžu izvietojumā.

Kā turpinājums Peugeot bagātīgajai vēsturei dažādu transportlīdzekļu radīšanā blakus Onyx idejas automobilim tiks demonstrēts arī velosipēds Onyx Concept Bike, Peugeot Design Lab radītais īpaši vieglais velosipēds Onyx Concept Scooter ar oglekļa rāmi un trīsritenis 400cc traik.



Papildus iepriekšminētajam, Parīzes automobiļu izstādē pirmo reizi tiks demonstrēti 208 Intuitive modeļi ar Park Assist sistēmu un Peugeot Connect Apps mobilās pozicionēšanas ierīci, no kuras autovadītājs var saņemt informāciju par degvielas cenām tuvākajās uzpildes stacijās un brīvām vietām automobiļu stāvvietās. Cerams, ka šīs ierīces būs izmantojamas arī pie mums Latvijā.

Parīzes vērienīgajā izstādē varēs apskatīt 208 Type R5 modeļus un trīs Hybrid4 modeļus 508 RXH, 508 HYbrid4 un 3008 HYbrid4.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-