Rolls-Royce īpašā versija Aviator Edition.

Pievienots: 20. augustā 2012 20:55 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Britu luksusa automobiļu ražotājs Rolls-Royce gaidāmajā Peblbīčas (ASV, Kalifornija) motoršovā nodemonstrēs kupejas Phantom īpašo versiju Aviator Edition, kas atšķiras ar dažām eksterjera un interjera noformējuma niansēm.






Īpašā versija izgatavota par godu vienam no Rolls-Royce kompānijas dibinātājiem – Čarlzam Rolsam, kurš gāja bojā aviokatastrofā 1910.gadā. 


Automašīnas motora pārsegu un radiatora režģi ietver matēts rāmis, bet salonā iebūvēts aviācijas pulkstenis Thommen ar sarkanu rādītāju. Pie īpašās versijas atšķirības pazīmēm jāpieskaita priekšējais panelis ar sarkankoka apdari, ar ādu izšūtais cimdu nodalījums, kurā iemūžināts Čārlza Rolsa citāts ar vārdiem, ko viņš teicis pēc pirmā lidojuma ar brāļiem Raitiem 1908.gadā, kā arī hroma plāksnīte, ko grezno viņa personīgais paraksts.



Kā iedvesmas avotu savam darbam Rolls-Royce inženieri izmantojuši vēsturisko faktu par lidmašīnas Supermarine S6B piedalīšanos netālu no Rolls-Royce rūpnīcas organizētajās Schnider Trophy gaisa sacensībās trīsdesmito gadu sākumā. Šī iemesla dēļ dažas Rolls-Royce Aviator Edition  transmisijas detaļas izgatavotas no aviobūvē izmantojamiem materiāliem. 


Īpašās versijas tehniskais pildījums palicis nemainīts – tas joprojām ir 6,8 litru 12 cilindru dzinējs ar 453 ZS jaudu. Ražotāja preses relīze vēsta, ka pavisam tiks izgatavoti 35 Rolls-Royce Aviator Edition eksemplāri.  Automašīnas cena vēl netiek atklāta.


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-