Nepazīstamie automobiļi

Pievienots: 3. novembrī 2009 10:28 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Neskaitot pazīstamas valstis - auto ražošanas līderus, automobiļus ražo arī tādās zemēs, kā Zviedrija, Šveice un pat Monako.Vārdu savienojums „Izraēlas automobiļi”, izraisa, kā minimums samulsumu un jautājumu: „Vai tad tādi ir?” Izrādas ir! Vēl vairāk- savus automobiļus ražo arī tādās zemēs, kā Zviedrija, Šveice un pat Monako. Jaunais žurnāla Forbes reitings tā arī saucas: „10 autobrendi, par kuriem jūs nekad neesat dzirdējuši.”

 Tie, kuri domā, ka jēdziens „ārzemju auto” Holandē nepastāv, kļūdās. Šajā valstī ir savs auto ražotājs- Spyker. Tas tur pastāv 108 gadus- tas ir ilgāk nekā Mercedes, Volkswagen vai BMW. Šodien Spyker izgatavo super ekskluzīvus auto ierobežotā daudzumā. Piemēram, pēdējo 6 gadu laikā Spyker C8 tika izgatavots tikai 56 eksemplāros. Auto cena- apmēram 300 tūkstoši eiro. Nākošajā gadā firma piedāvās savu jauno produktu: D12 Peking-to-Paris – 500 ZS jaudīgo pilnpiedziņas automobili.


Šveices brends Leblanc šī gada beigās- nākošā gada sākumā plāno ieiet ASV tirgū ar 650 000 dolāru vērto Mirabeau, līdzīgi plāni ir arī spāņu Tramontana, kas ražo gadā tikai 12 automobiļus.


Kas attiecas uz Monako Venturi, tad šī kompānija jau pārdod savu elektromobili Fetish, ne tikai ASV, bet arī Eiropā un Japānā. Visādā ziņā, tā tiek apgalvots tās mājaslapā. Turpat norādīta auto cena- $580 000.

 

Savas automašīnas top arī Izraēlā. Valsts ziemeļos izvietotā Automotive Industries no 1966. gada pārdevusi vairāk nekā 80 tūkstošus savu apvidnieku, tiesa, lielākā daļa no tiem nonāca armijas un policijas rīcībā, bet ir arī modeļi, kas domāti vispārējai lietošanai.

 

Dienvidkorejas Protomotors ražo minikupeju Spirra. Ķīniešu Hongqi specializējas uz greznu auto izgatavošanu kompartijas „pirmajām personām.” Hongqi to dara jau no 1958. gada, bet pagājušā gada modeli H&D žurnāls Forbes nodēvēja, nekā savādāk, kā par „Ķīniešu Rolls- Royce.” Starp citu, paši ķīnieši, tieši šo angļu marku uzskata par savu galveno konkurentu.

 

Zviedrijā izrādās, bez Volvo un Saab, ir vēl arī kompānija ar grūti izrunājamu vārdu Koenigsegg, kas jau vairākus gadus izgatavo dārgus sportkārus CCR, kas ir vieni no ātrākajiem pasaulē. 809 ZS spēcīgais CCR dzinējs ļauj 62 jūdzes stundā sasniegt 3,2 sekundēs. Cena, arī ir visai iespaidīga- 550 000 dolāru.


Sava autoindustrija attīstās arī Indijā. „Nevajag domāt, ka Indijas auto ir grabažas”- brīdina Forbes- elektromobilis REVA NXG no kompānijas REVA pārsteidz ar elektronikas daudzumu.





 

Interesanti, ka desmitniekā iekļuvis arī auto no Krievijas- tas ir ZIL (runa ir par vieglo automobili). Šī rūpnīca darbojas no 1936. gada (agrāk saucās ZIS). Vairākas desmitgades tā ražoja limuzīnus. Bruņotie ZIL kalpoja Staļinam, Berijam uc svarīgām personām. „Mums patika, ka ZIL savas automašīnas kvalificēja, nevis kā „greznus automobiļus”, bet kā „pirmklasīgas mašīnas”, raksta Forbes.

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-