American Beauty Car Show 2012

Pievienots: 17. jūlijā 2012 21:22 | Autors: Daina Siliņa. www.autonews.lv | Komentāri: (0)

Amerikāņu auto salidojums Hāpsalā, norisinājās jau 12.reizi no 6-8.jūlijam. Baltijā lielākais amerikāņu auto cienītāju salidojums – American Beauty Car Show, kas parasti pulcē simtiem mašīnu un tūkstošiem cilvēku. Šogad pasākums bija par godu rokenrola karalim Elvisam, jo šogad aprit 35 gadi kopš viņa vairs nav mūsu vidū, tāpēc sestdienas vakara noslēguma koncertā visu Elvisa daiļrades cienītāju sirdis sildīja 2012.gada labākais Elviss no Īrijas.



Kopumā pasākums bija daudz vairāk apmeklēts kā citus gadus, jo pils parkā, kur ierasti ir telšu pilsētiņa, bija tik daudz mašīnu un telšu, ka piektdienas pēcpusdienā, tikai pāris stundas pēc parka atvēršanas, labākās telšu vietas jau bija aizņemtas un sestdienas pēcpusdienā tikai ar grūtībām varēja atrast kādu brīvu zemes pleķīti kur piemesties.

Pilī izstādītās mašīnas šogad milzīgu pārsteigumu neizraisīja, vismaz ne tiem, kas šādus pasākumus apmeklē regulāri. Mašīnas bija skaistas, taču to nebija pārāk daudz. Balvas saņēma:

•Best Classic Car – Cadillac Eldorado Biarritz 1958

•Best Rod&Custom – Cadillac Coupe DeVille 1955

•Best Sport Car – Pontiac Trans Am 1989/Knight Industries 2000 – mums labāk zināms kā Kits no seriāla Knight Rider

•Best Race Car – Plymouth VIP 1967

•Best Street Car, Best Tuning&Performance un publikas simpātiju balva tika – Dodge Chalenger 1970

•Best Truck&Van – Chevrolet Stepside 3100 1956

•Īpašā balva tika Igaunijas Corvette klubam.

Īpaši gribas pieminēt to, ka vismaz pēdējo sešu gadu laikā pirmo reizi pils iekšpusē tika izstādīta arī viena Latvijas automašīna. Tā bija Mustang Cobra, kas ir milzīgs retums un domājams, ka vienīgā Latvijā, ja ne visā Baltijā. Par to milzīgs paldies Modrim, kas nenobijās, jo līdz šim nebija piedalījies nevienā šāda veida pasākumā.

Pasākuma muzikālo pusi kuplināja daudzi mūziķi un grupas. Šeit noteikti būtu jāpiemin piektdienas vakara nagla – Apelsin. Jā, jā – tas bija tas pats vecais labais Apelsīns, ko vēl daudzi atceras. Bet cienījamie gadi kungiem netraucēja pamatīgi iekustināt publiku. Pēc tāda vakara nobeiguma jautrība un vispārējs jandāliņš nenorima līdz pat rīta gaismai.

Sestdienas pusdienlaikā muzikālo pasākuma daļu atklāja Rockin’Lady & Her Rivertown Boys. Un gandrīz nekas neliecināja ar ko viņas uzstāšanās beigsies. To pēkšņi pārtrauca lietus. Un nevis vienkārši lietus – bet briesmīgs NEGAISS. Tas kopumā plosījās kādu pusstundu, bet pa šo laiku pasākums savā būtībā mainīja savu raksturu. Tiem kam nometnes vieta bija pagadījusies kādā zemākā parka vietā – tiem visa iedzīve bija gandrīz līdz ceļiem ūdenī. Slapjuma, ūdens un dubļu pietika visiem. Tā kā bija nekavējoties jāizdara izvēle – ar ko brist līdz potītēm pa dubļiem, daudzi pasākumu turpināja ar plikām kājām. Domāju, ka nevienu neizbrīna fakts, ka ar lielo motoru amerikāņu autiņiem nedaudz paspolējot, pils parks drīz vien pārvērtās par vienu lielu dubļu vannu. Un tā kā lielai daļai kautkas bija slapjš un nakšņot vairs nebija kur, tad arī šajā naktī jandāliņš un troksnis nerimās ne uz brīdi.

Ik pa brīdim lija vēl līdz pat vēlam vakaram, kas dubļaino situāciju neuzlaboja, taču nekādi netraucēja just līdzi Kolumbus Kris rokam vecā labā ZZTop stilā un vairākiem citiem māksliniekiem, kas iesildīja klausītājus, līdz uz skatuves kāpa  Elviss no Īrijas. Iespaidīgi – stils ieturēts līdz pēdējai vīlītei un kustībai.

Svētdienas rīts atausa saulains un nedaudz apžuvis, tāpēc bija visas iespējas novērtēt to postažu, kas pavērās visapkārt uz to, ko vēl piektdienas pusdienlaikā sauca par skaistu pils parku. Gatavošanās parādei šogad izpaudās kolektīvā mašīnu izstumšanā no dubļiem rindas kārtībā. Taču arī parādi pamanījās izjaukt lietus un policija, kas lika pūst trupiņā pašā parādes vidū. Lietus dēļ pieļauju, ka arī dragreiss lidlaukā tika vai nu atcelts, vai pārcelts.

Līdz ar to – pasākums šogad bija daudz savādāks kā citus gadus un to noteikti neaizmirsīs vēl ilgi tie, kas tur bija.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-