„AutoExotica” apskats

Pievienots: 30. aprīlī 2012 22:38 | Autors: Mārtiņš Tolks . www.autonews.lv | Komentāri: (2)

Kā jau pēdējo desmitgadi ierasts, arī šogad aprīļa beigās Ķīpsalas izstāžu hallē notika Latvijā lielākais auto apskates pasākums – izstādes „Auto” un „AutoExotica”.


Izstādi „Auto” šoreiz liksim mierā – gados ka tā nav starptautiskajā kalendārā nekas interesants nav gaidāms. Savukārt „AutoExotica” katru gadu tiek reklamēta kā krāšņs tūninga šovs. Taču jūsu padevīgajam kalpam gan šķiet, ka šāds nosaukums tomēr ir pārspīlēts. 

Sekojot aktuālajām tendencēm, lielā daudzumā tika izstādītas dažādas dritam paredzētas mašīnas, dažādu komandu stendos. Jāatzīst, lieliska iespēja šos auto redzēt mierā un rūpīgi apskatīt. Īpaši jauno, Jap Factory uzbūvēto prototipu uz "BMW E36" bāzes, kas pašlaik ir jaudīgākais drifta auto Latvijā – 850Zs spēcīgs "Chevrolet" motors, kura potenciāls vēl nav pilnībā apgūts.

Tajā pašā laikā, Latvijā otrs ātrākais dragreisa auto, Māra Ozoliņa prospeedEvo bija nobāzts pašā izstādes nomalē un par to nebija nekādu informatīvo materiālu. Diemžēl, joprojām daudz bija līdzīgu eksponātu, kas vienkārši novietoti nolentotā laukumā, bez nekādām atpazīšanas zīmēm. Ja arī starp tiem ir kas interesants, tad grūti noskaidrot ko tuvāk.

No Latvijas pārstāvjiem gribētos izcelt 4 stendus : jdm.lv balto mašīnu dominanci (ar dažiem akcentiem), kur bija redzami tiešām kvalitatīvi un unikāli auto, Latvijas Honda kluba stendu, kas neskatoties uz neveiksmīgo novietojumu, tomēr bija tematiski vienots, Jap Factory stendu, kurā varēja aplūkot divas potenciāli ļoti spēcīgas drifta automašīnas, kā arī noskaidrot visu interesējošo par iespēju uzbūvēt ko līdzīgu kā arī BMW kluba stendu, kurā vienkopus bija savāktas visas M5 paaudzes, turklāt melnā krāsā un ļoti labā stāvoklī.

Šogad bija arī skandināvu desants no Zviedrijas un Somijas, taču šie auto vairāk asociējās ar kādu visiem zināmu filmu un līdzīga stila datorspēli. Kaut gan tas nekādā ziņā nemazina tur ieguldīto darbu un tā kvalitāti.

Diemžēl izstādes apmeklējumu mokošu padarīja hallē valdošais troksnis – sarunāties metra attālumā bija grūti. Tā vien šķiet, ka katram kas var atļauties stendā novietot mūzikas aparatūru ir pienākums to izgriezt līdz galam.

Kopumā jāsaka, ka cilvēkam, kas puslīdz aktīvi seko līdzi autosportam un auto kultūrai Latvijā, šī izstāde ir vairāk satikšanās ar draugiem kā nopietns pasākums. Savukārt cilvēkam no malas paliek vairāk jautājumu, nekā atbilžu.

 

Komentāri:

Viesis: Toms Toms - 2. maijā 2012 09:26

Biju, redzēju- vīlos ( kārtējoreiz).

Viesis: JANciks - 3. maijā 2012 00:39

Daudz labak, neka pagajusos divus gadus! Bija ari pa kadam interesantam eksemplaram.

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-