Ženēvas krosoveri - I daļa

Pievienots: 25. martā 2012 16:08 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Nekad vēl krosoveru jeb SUV popularitāte nav bijusi tik augsta kā tagad, turklāt ne vien Latvijā, ko vairums skaidro ar mūsu ceļu stāvokli, bet visā Eiropā. To cenšas izmantot arī ražotāji, tādēļ Ženēvas 2012.gada autoizstādē šis segments bija pārstāvēts ar raibu raibo „publiku,” sākot ar gluži jauno, uz Corsa bāzes radīto subkompaktu Opel Mokka un beidzot ar grezno luksusa klases milzeni Bentley EXP 9 F.






Opel Mokka ir gada sākumā Detroitas motoršovā prezentētā Buick Encore tuvs radinieks. Abi tapuši uz Riselsheimā veidotās platformas. Mokka ir 4,28 m garš, 1,77 m plats, ar 2,55 m riteņu garenbāzi. Motoru izvēlē būs 1,6 litru 115 ZS vai 1,4 litru turbo agregāts ar 140 ZS jaudu. Vēlāk abiem minētajiem pievienosies 1,7 litru dīzelis, kas attīstīs 130 ZS jaudu un 300 Nm griezes momentu. Visi motori komplektēti ar degvielu taupošo Start-Stop sistēmu.  Lētākās Mokka versijas tiks piedāvātas ar priekšējo riteņu piedziņu un sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, bet dārgākie varianti saņems pilnpiedziņu un automātisko transmisiju. Latvijā no decembra. 



Fiat Freemont . Kopš Fiat kļuvis par Chrysler akciju lielākās daļas pārvaldītāju, tirgū sāk parādīties dažādi amerikāņu kompānijas modeļi ar Fiat izkārtni: Chrysler 300 kā Lancia Thema, Chrysler 200 Cabrio kā Lancia Flavio Cabrio, Dodge Journey kā Fiat Freemont. Pēdējais ir universāla, minivena un krosovera stilu sajaukums, kas aprīkots ar pilnpiedziņas sistēmu Freemont AWD. Zem motora pārsega Fiat divlitru turbodīzelis ar 170 ZS jaudu. Cena – 32 790 eiro.



Ford Kuga. Pasaules pilsonis Ford Kuga jau no 2012.gada februāra ASV tiek tirgots kā Ford Escape, savukārt Eiropā to gaida 2012.gada beigās – 2013.gada sākumā. Eiropas tirgū Kuga būs pieejams ar diviem 140 un 163 ZS jaudīgiem turbodīzeļiem, kurus pēc vēlēšanās varēs kombinēt arī ar Powershift dubultā sajūga pārnesumkārbu. Benzīna motoru izvēlē pagaidām tikai viens agregāts ar 1,6 litru tilpumu. Jāatzīmē, ka jaunās paaudzes Kuga bagāžas nodalījuma tilpums pieaudzis par 82 litriem.



Mini Countryman John Cooper Works. Mini uz Ženēvu atvedis Mini Countryman John Cooper Works (JCW), kura 1,6 litru 218 ZS (280 Nm) motors to ieceļ Mini saimes jaudīgākā modeļa kārtā. Tandēmā ar dzinēju strādā sešu pakāpju manuālā vai automātiskā transmisija. No vietas līdz 100 km/h JCW paātrinās 7 sekundēs, bet maksimālais ātrums sasniedz 223 km/h (225 km/h automāts).



BMW X6 pēc modernizācijas ieguvis salīdzinoši nelielas izmaiņas izskatā, kā arī uzlabojumus komplektācijā, piemēram, biksenona lukturu vietā tagad var pasūtīt adaptīvos gaismas diožu starmešus. X6 topmodelis arī tagad būs 555 ZS X6M (attēlā).





Lexus RX 450h. Arī Lexus krosovers pircēju priekšā stāsies savādākā izskatā, kas atšķirībā no BMW X6, pamanāmas uzreiz – automobilim ir jaunas formas priekšējais buferis, dekoratīvais radiatora režģis un priekšējie lukturi ar LED diodēm, kā arī modernizēti aizmugurējie lukturi. Jau ierastie vadīšanas režīmi Normal, Eco un EV papildināti ar jaunu izvēli Sport.





Citroen C4 Aircross . 4,34 m garajam Citroen C4 Aircross Ženēvā tika sarīkota pasaules debija un jau aprīlī tas nonāks Eiropas dīleru centros. Krosovers tiks piedāvāts ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu, bet motoru izvēlē būs 1,6 litru 115 ZS benzīna agregāts vai divi turbodīzeļi ar 115 un 150 ZS jaudu. Pilnpiedziņas variantam ir trīs braukšanas režīmi, kas ļauj izvēlēties priekšējo vai visu riteņu piedziņu, bet izvēlne „LOCK” palīdzēs nodrošināt riteņu saķeri īpaši smagos ceļa apstākļos. Latvijā to gaida septembrī-oktobrī.



Isuzu D-Max Eiropas tirgū nonāks šovasar, kur tas konkurēs ar Volkswagen Amarok un Ford Ranger. Japāņu pikaps tiks piedāvāts ar Single Cab, Space Cab un Double Cab. Lētākajai D-Max versijai ar divvietīgo Single Cab kabīni varēs izvēlēties pievadu uz priekšējo asi, savukārt pārējās pikapa modifikācijas būs nopērkamas vienīgi pilnpiedziņas variantā. Motoru izvēlē – tikai 2,5 litru Twin turbo 163 ZS dīzelis ar 400 Nm griezes momentu komplektā ar standarta manuālo sešpakāpju pārnesumkārbu vai 5 pakāpju automātu (par papildu maksu). Cena – no 20 300 eiro.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-