"Barakomobilis"- Cadillac limo Nr.1

Pievienots: 30. novembrī -0001 00:00 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

20. janvārī amatā stājās jaunais Baltā nama saimnieks – četrdesmit ceturtais ASV prezidents Baraks Obama. Šajā dienā viņš pirmoreiz apsēdās, speciāli ASV prezidentiem gatavotā limuzīna Cadillac One aizmugures sēdeklī.

Augstākā valdības vadītāja transporta līdzeklis ir gatavots no tērauda, alumīnija, keramikas un titāna. Tās garums 6,30 m, svars apmēram 3 tonnas, bet cena – 2,3 miljoni eiro. Par dzinējspēku tiek izmantots General Motors kompānijas dīzeļdzinējs.

Patiesībā automobilis ir īsta bruņumašīna: durvis 20 centimetru biezumā, stilkli – 15 cm. One spēj izturēt šāvienus, kas raidīti no liela kalibra pašgājēja artilērijas iekārtas. Ložu necaurlaidīgās riepas Goodyear Regional RHS (19,5 collas) iztur pat tiešu trāpījumu.

Motora pārsega labajā pusē stiprinās ASV, bet kreisajā pusē – prezidenta karogs. Aizrobežu vizītes laikā šo vietu ieņem uzņēmējvalsts karogs. Prezidenta auto ir autonomā gaisa kondicionēšanas sistēma un maskēšanās sistēma, kas nepieciešamības gadījumā ietin One biezā aizsegā, un padara limuzīnu praktiski neredzamu. Visas pārējās aizsardzības sistēmas ir stingri slepenas, tāpat kā tas, ar kuru no trim pilnīgi identiskiem automobiļiem, prezidents pārvietosies konkrētajā gadījumā. Prezidenta konvojs sastāv no 35 mašīnām, starp kuriem ir arī ātrās palīdzības brigādes, bet pavisam par prezidenta drošību gādā 3200 īpašo aģentu.

Iepriekšējie, kalpot beigušie prezidenta automobiļi, nonāk zem preses – vien nedaudziem tiek atvēlēta vieta muzejos, taču arī tad, uz tiem var palūkoties tikai no ārpuses.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-