Ziemas riepu apskats

Pievienots: 14. oktobrī 2009 14:01 | Autors: laikraksts "AutoInfo" | Komentāri: (1)

Aizritējis pirmais oktobris, kad likumdošana atļauj automobiļiem montēt ziemas riepas, tāpēc publicējam ziemas riepu apskatu.

 

Bridgestone Blizzak Nordic

Japāņi šo bezradžu riepu velta sportiskāk noskaņotajiem. Tās protektora malas ir kantainas, šādi pagriezienos riepa būs noturīgāka pret sānslīdēm, arī mašīna stūres kustībām klausīs ātrāk. Protektors gan parupjš, ieskaitot lameles. Tas saprotams, jo riepai nav nevienas garenrievas, tāpēc tās tiešais uzdevums ir kalpot aizsnigušos ceļos. Uz notīrītiem ceļiem tās pašattīrīšanās spējas nav tik izteiktas. Protektoram gan ir klusas riepas pazīme, tā iekšpuse pavirzīta uz priekšu atšķirībā no ārpuses. Wess veikalā riepa maksā, sākot no 55 latiem. Riepu tur piedāvā 21 izmērā no 13 līdz 17 collām.



Fulda Kristall 4x4

Riepu ražotāji džipiem allaž veido atsevišķus riepu modeļus. Ja pat šāds pilnpiedziņas automobilis mēro civilizētus ceļus, arī tad tas apauts ar speciāli šādas klases mašīnām radītu riepu. Tā vācieši piedāvā bezradžu riepu, domātu braukšanai pa koplietošanas ceļiem. Protektora virzienveida zīmējums ir vienveidīgs, tā panākts vienmērīgāks nodilums. Tātad riepa kalpos mazliet ilgāk un auto degvielu tērēs mazāk. Uz konkurentu fona riepa ir dārga, tās cena iesniedzas šim ražotājam neatbilstošajā prestižo zīmolu plauktā. Kemi veikalos pieejami deviņi izmēri no 15 līdz 18 collām. Un mazākā izmēra riepa maksā 121 latu.



Gislaved Nord Frost 5

Šo zviedru riepu raksturo viena centrālā garenrieva, tā atrodas tieši protektora vidū. Šāds risinājums ļauj riepai saglabāt taisnu virzienu arī ārpilsētas braukšanas ātrumā uz notīrītas šosejas. Radžu riepas sūtība gan ir kalpot piesnigušākos ceļos, ne velti tai kā radžu riepai ir netipiski daudz lameļu. Radzes, kuras montē riepā jau rūpnīcā, te modernākās ar četrkantaino serdi. Tās gan nav mūsu apstākļiem piemērotākās, flancis tikai viens, tātad radze pēc spolēšanas var izkrist ātrāk. Un korpuss darināts no alumīnija, kas sāls kaisījumā korodē. Veikalā piedāvā 12 šīs riepas izmērus no 15 līdz 18 collām. Lētākā riepa maksā 69 latus.



Goodyear Ultra Grip Performance

Šajā bezradžu riepā realizētas jaunākās amerikāņu koncerna idejas. Neizteiksmīgais protektora zīmējums gan maldina, ka riepa paredzēta tikai ātrgaitas šosejai. Protektora materiālā iestrādātas daudzas mākslīgas šķiedras, tāpēc riepas virsma ir raupja. Tā saķere būs arī uz apledojuša vai piesniguša ceļa. Lameļu iegriezums robots, tāpēc braukšanas laikā tās fiksējas viena pret otru un riepa gaitā nav ļengana. Asimetriskais protektora zīmējums ir simpātisks, turklāt četras garenrievas, kas ziemas riepai ir netipiski daudz, nodrošina teicamu pretestību akvaplanēšanai. Rīgā, SIA"Atlas Motors" veikalā šis modelis pieejams no 16 līdz 18 collām. Pavisam 18 izmēri, mazākais maksā 134 latus.





Hankook Winter Icept


Četras garenrievas liecina par šīs bezradžu riepas piemērotību atkušņa peļķu forsēšanai, nevis sniega kupenu šķērsošanai. Tiešām šī korejiešu riepa nepretendē uz labākās ziemas riepas titulu, tā piemērota ātrai braukšanai pa notīrītiem ceļiem. Jo nekas nespēj labāk saglabāt taisnu virzienu lielā ātrumā kā protektors ar pēc iespējas vairāk garenrievām. Necilu sniegumu šī riepa gan nerādīs netīrītos ceļos, protektora ārmala tai sazobota visvairāk starp šā gada jaunumiem, tāpēc riepa spēs izrakties cauri sniega vāliem. Pieejama desmit izmēros no 13 līdz 16 collām. Lētākā maksā 40 latus.





Insa Turbo Winter Grip

Atjaunota, lētāka radžu riepa. Spāņi nu iemācījušies riepas balansēt pirms jaunā protektora uzklāšanas, tāpēc ar atjaunoto riepu mūžīgo problēmu jeb disbalansu šī neslimo. Protektors kopēts no leģendāras Gislaved riepas, kuru paši zviedri nav pārtraukuši ražot. Ripulis piemērots pat arktiskos klimata apstākļos. To saņem ar tukšiem radžu caurumiem. Radzes montē mūsu valstī, tādēļ cilvēks var izvēlēties pat vairāku flanču radzes, kādas ir retums no rūpnīcas nākušajām radžu riepām. Note riepu centrs piedāvā septiņus šā modeļa izmērus no 15 līdz 17 collām. Lētākā riepa maksā 35 latus.

 

Kumho Ice Power KW21

Korejieši ātri pietuvojušies modi no-teicošajiem zīmoliem, jo šajā bezradžu riepā realizētas mūsdienīgas idejas. Lameles protektorā iegrieztas zigzagveidā, jūtami palielinot riepas ilgmūžību. Tāpat protektoru blokos iestrādāti pāris vertikāli iegriezumi, veicinot labāku pretestību sānslīdēm. Uz vispārējā asimetrisko zīmējumu popularitātes viļņa šīs protektoram gan joprojām simetrisks zīmējums, tāds starp šeit aprakstītajām riepām ir tikai Hankook un Pirelli riepām. Ariko veikals neiepriecinās, tur pieejama tikai viena šīs riepas versija 16 collu izmērā. Tā maksā 82 latus.



 

Michelin Alpin A3

Kā jebkuru bezradžu riepu arī šo raksturo neskaitāmi iegriezumi tās protektorā, tieši tie aizstāj radzes. Taču, sašņāpta no vienas vietas, šāda riepa uz nokusušiem ceļiem daudz šķobjas. Te franči iegriezumus veidojuši zigzaga formā. Tiešām, no augšas skatoties uz protektora virsmu, lameles nav tradicionāli taisnas. Iets vēl tālāk, pats iegriezums protektora dziļumā iefrēzēts nevis ierasti taisni, bet zigzagveidā. Tātad protektors šai riepai nav ļengans un ripulis kalpo ilgāk un stūre klausa labāk. SIA" RVT" riepu centrā piedāvā 15 izmēros no 13 līdz 16 collām. Lētākās cena sākas no 40 latiem.



Nokian Hakkapeliitta 5

Šīs somu riepas ir vienas no dārgākajām tirgū, taču ne velti. Radžu riepa ar tik daudz iegriezumiem protektorā nav redzēta, tā tiešām ziemas riepu karaliene. Riepā jau rūpnīcā iestrādātas radzes ar četrkantainu serdi, kas iegraužas ledū lielākā platībā nekā parastās apaļās serdes. Tāpat riepas sānmalas ir stāvas, kas nozīmē labāku pretestību sānslīdēm. Nobraukuma indikators uz protektora virsmas ļauj bez bīdmēra noteikt, kad riepa savu laiku nokalpojusi. RVT veikalā pieejami 36 izmēri no 13 līdz 19 collām, tik plaša izvēle nav nevienai te aprakstītai riepai. Cena sākas no 71 latiem.



Yokohama Ice Guard IG20

Šī ir raupjākā riepa starp te apskatītajām ne tikai tās masīvo protektora bloku vai neskaitāmo zigzagveida lameļu dēļ. Pašas bezradžu riepas virsma sašvīkāta ar grūti pamanāmiem diagonāliem iegriezumiem. Nelīdzenā protektora dēļ riepa noteikti parādīs sevi no labākās puses neizbraucamos ceļos. Par rites skaļumu nav jāsatraucas, rievojumi ir miniatūri. SIA "AVS Sports" riepu centrā jaunums pieejams lielā izvēlē, 30 izmēri no 13 līdz 19 collām. Starp te aprakstītajām riepām vēl tikai Nokian modelim ir tik plaša izmēru amplitūda, viens modelis der sīkam mazauto un cēlam limuzīnam. Cena sākas no 40 latiem.



Pirelli Winter Ice Storm

Šī bezradžu riepa atgādina grunts riepu dalībai rallijā, tiešām itālieši vēlējušies izmantot savu pieredzi šādā autosporta disciplīnā un radījuši itin oriģinālu riepu. Iegriezumi protektorā ir ne tikai tradicionāli horizontāli, lai riepa nodrošinātu labu saķeri taisnā braukšanas virzienā. Tikpat daudz lameles ir arī vertikāli, tātad sānslīdes mašīnai ar šādām riepām būs grūti izraisīt. Klusākas gaitas dēļ protektora bloki veidoti smalkāki nekā sacīkšu riepai. Izmēri no 16 līdz 17 collām. Šomēnes klāstam jāpaplašinās, pagaidām lētākā riepa maksā 95 latus.

 

 


 

Komentāri:

Leo - 15. oktobrī 2009 10:35

Pērn savam auto nopirku "Bridgestone Blizzak Nordic". Uz sniega, ledus- teicamas tupeles.

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-