Nissan šķībītis.

Pievienots: 9. oktobrī 2009 09:50 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Pārblīvētiem lielpilsētu centriem japāņu autoražotājs Nissan izgatavojis neparasta spēkrata prototipu – elektrokāru Land Glider, ko parādīs jau 24.oktobrī, kad sāksies Tokijas motoršovs.

Pateicoties tam, ka divvietīgajā automobilī pasažieri sēž viens aiz otra, mašīnas platumam pietiek vien ar 1,10 metriem. Šādi parametri iepriecinās, meklējot stāvvietu šaurās ieliņās, taču atspēlēsies, mēģinot izbraukt ātrus līkumus, tieši tādēļ Nissan konstruktori Land Glider veidojuši tā, lai līkumos tas varētu sasvērties par 17 grādiem. 


Par piedziņu rūpējas divi, pie aizmugurējās ass novietoti elektromotori, kas enerģiju gūst no litija – jonu akumulatoriem. Baterijas uzlādējas indukcijas procesa rezultātā vai pie speciālām iekārtām, kas varētu būt izvietotas (kā Nissan domā), piemēram, supermārketos.

Pagaidām Nissan tēma par transportlīdzekli pārblīvētiem lielpilsētu centriem paliek tikai prototips, tomēr nav izslēgts, ka dažus Land Glider elementus visai drīz ieraudzīsim kādā no japāņu ražotāja tuvākās nākotnes mazauto.

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-