Mārtiņš Steinerts - viens no labākajiem pasaules kartingistiem!

Pievienots: 20. decembrī 2011 08:23 | Autors: LAF | Komentāri: (0)

Apvienotajos Arābu Emirātos "Rotax" pasaules kausā DD2 klasē 70 planētas spēcīgāko kartinga braucēju / čempionu konkurencē mūsu sportists Mārtiņš Steinerts izcīna 22.vietu!


Latvijā Mārtiņš Steinerts startēja "Rotax Max" Senior klasē, taču, gatavojoties lielajam startam "Rotax" pasaules kausā, tika nolemts – jābrauc ar jaudīgāku DD2 klases kartingu, kurš aprīkots ar divu ātrumu pārnesumkārbu. Tas tāpēc, ka jau nākamā sezonā arī Latvijas un Baltijas kartinga čempionātā jaunais kartingists startēs tieši DD2 klasē.


Mārtiņam pieredze braukšanā ar šādu kartingu nav liela. Viens posms Baltijas čempionātā, kurā tika iegūta 3. vieta kvalifikācijā un pusfinālā, bet 4. vieta finālā. AAE iespēja trenēties maza – četri treniņi, kuru laikā jāiepazīstas ar sarežģīto trasi. Uzreiz pēc tam kvalifikācija.


Mārtiņš Steinerts: “Priekšrocību nekādu. Trase sveša, es pat teiktu – īpatnēja , nekad nebiju braucis pa “celiņu tuksnesī!”. Pa nakti vējš sapūš smiltis. No rīta trase ir pilnīgi citā stāvoklī nekā dienā. Mainīgs segums, piedevām dienas vidū +38 grādi.”


Kvalifikācijas braucienā Mārtiņš Steinerts septiņdesmit dalībnieku konkurencē – trīsdesmit astotais, bet tas bija labāk kā šī gada Eiropas čempionam Simasam Juodvirsim. Pēc kvalifikācijas brauciena visi sportisti tika sadalīti četrās grupās, lai noskaidrotu, kuri tālāk tiek uz finālu. Ņemot vērā, ka jaunietis kvalifikācijā bija 38., hītu braucieni bija jāsāk no 19. un 20. vietas. Divi no trīs hītiem bija neveiksmīgi daudzo avārīju dēļ – nemitīgi dzeltenie karogi un ‘’Slow’’ apļi, kas neļāva pakāpties uz augšu, un tādēļ Mārtiņam nācās braukt gandarījuma braucienu, kurā, lai tiktu uz finālbraucienu, jāfinišē pirmajā sešiniekā.


Gandarījuma braucienā jeb pēdējās iespējas braucienā Mārtiņš, startējot no 9. vietas, finišēja ceturtais, atrodoties ļoti tuvu pirmajam trijniekam un pārliecinoši priekšā piektajai vietai. Steinerts tika priekšfināla braucienā, kas izvērtās ne tā, kā cerēts. Līdz brauciena vidum Mārtiņš atradās 17.vietā, tieši aiz 2011.gada Eiropas čempiona Juodviršis Simas, taču abiem priekšā braucošais Japānas čempions, trasē izdarot kļūdu, saķēras ar Steinertu. Abi braucēji biji spiesti apstāties uz pāris sekundēm. Rezultātā Mārtiņš Steinerts finišu sasniedza 26.vietā.


Finālā Mārtiņa Steinerta uzdevums – nobraukt līdz galam un izvairīties no dažāda veida sadursmēm. Finiša karogu mūsu valsts kartingists sasniedza 22.vietā. Divdesmit otrā vieta starp 70 pasaules valstu DD2 klases čempioniem ir ļoti laba – tas nozīmē, ka uzdevums izpildīts!


Nākamais starts – Eiropas čempionāta 1.posms Beļģijā, Genk trasē.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-