Karlīne Štāla iekļuvusi Grand Prix Shootout programmā

Pievienots: 6. oktobrī 2009 10:07 | Autors: Baiba Zvaigzne | Komentāri: (3)

Visu septembra mēnesi internetā risinājās jauno autosporta talantu programmas Grand Prix Shootout balsojums, kura ietvaros autosporta fani no visas pasaules varēja balsot par saviem favorītiem. No Latvijas šajā balsojumā piedalījās formulu braucēja Karlīne Štāla un, pateicoties aktīvajiem Latvijas balsotājiem, ieguva pārliecinošu pirmo vietu un tika iekļauta Grand Prix Shootout programmā.

 

Grand Prix Shootout programmā piedalās 29 jaunie autosporta talanti, no kuriem 26 piloti vietas ir iegādājušies par naudu, bet vēl trīs – iekļauti apkopojot fanu balsošanas rezultātus. Balsojumā par šīm trim brīvajām vietām piedalījās 106 piloti no visas pasaules un Karlīne šajā konkurencē ieguva visvairāk balsu – 7038, tādējādi kļūstot par šī balsojuma līderi. Otrajā un trešajā vietā ierindojās piloti no Jaunzēlandes - par otrās vietas ieguvēju Martinu Šortu (Martin Short) tika atdotas 1945, savukārt par trešās vietas ieguvēju Ričiju Stanaveju (Richie Stanaway) – 1068 balsis.

„Gribu pateikt milzīgu paldies visiem, kas balsoja par manu nokļūšanu šajā programmā! Latvijā ir ļoti daudz labu un atsaucīgu cilvēku, to pierāda milzīgais balsu pārsvars. Grand Prix Shootout programmas organizatori pat īpaši interesējās kā man izdevies sasniegt tik lielu atsaucību. Stāstīju, ka Latvijā ir daudz autosporta cienītāju un ka mēs šeit viens otru atbalstam cik vien ir mūsu spēkos. Domāju, ka papildus azartu piešķīra iespēja laimēt sacīkšu braucēja ķiveri ar manu autogrāfu, kas būs kā pateicības balva kādam no balsotājiem”, stāsta Karlīne Štāla.

Pēc uzvaras šajā balsojumā Karlīnei jau novembra sākumā būs jādodas uz Angliju, lai ar salonautomašīnu Brantingtorpas testu trasē pierādītu savu braukšanas prasmi. Karlīne atzīst, ka tas nebūs nemaz tik vienkārši: „Šajā atlases kārtā jābrauc ar salona automašīnu, kurai stūre ir labajā pusē – tas man būs kas jauns. Taču tagad, kad esmu tikusi pie iespējas cīnīties, sameklēju līdzīgu auto Latvijā un braukšu pāris treniņus tepat mājās”.

Šajā trasē no visiem Grand Prix Shootout konkursantiem tiks atlasīti astoņi labākie, kuri sacentīsies finālā Pembrijas trasē Velsā. Visi finālisti pavadīs trīs testu dienas ar Formula BMW automašīnu, kuru sagatavojusi Ferrari F-1 pilota Kimi Raikonena komanda „Raikkonen Robertson Racing”.

Izejot visas šīs atlases kārtas tikai viens autosporta talantu meklēšanas shēmas uzvarētājs 2010. gadu pavadīs formulu seriālā Formula BMW Europe, startējot Raikkonen Robertson komandā. Jau nākamajā sezonā šīs pašas komandas sastāvā jaunais talants startēs Lielbritānijas Formula 3 čempionātā, pēcāk pārkāpjot GP2 formulā un, ja tur izdosies uzrādīt labus rezultātus, nokļūstot arī pasaules autosporta elitē – F-1.

 

Komentāri:

edzjins - 10. oktobrī 2009 22:47

sievietei tur taču nav ko darīt..

Atvars - 27. oktobrī 2009 12:02

Grūti jau tām daiļām būtnēm pie stūres-grūti. Arī veči negrib ceromonēties, skarbu vārdu var pateikt, fiziski ietekmēt, bet te ko??? Neko ! Vēl būtisks mīnus- meitenēm ir raksturīgi iemīlēties, palikt stāvoklī, bet cik es zinu tad sporta kombizonus grūtniecēm neražo :P

Ruu@uto - 2. novembrī 2009 17:35

edzjins - 22:47, 10.Oct
sievietei tur taču nav ko darīt..
========================
Ne viena vien sieviete ir starteejusi dazhaadaas autosporta discipliinaas , un ar nebuut ne sliktiem rezultaatiem. Arii F1 ir braukushas, Lella Lombardi pat ne visai slikti brauca :-) Ja paskata citas discipliinas ... Shirley Muldowney (NHRA Top Fuel), Ellen Lohr (DTM), Michele Mouton (WRC) ... taa neko sev gaaza :-)

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-