Lincoln Mark LT un American Chopper

Pievienots: 1. oktobrī 2009 22:21 | Autors: Linda Zarovska | Komentāri: (0)

Par "American Chopper ” raidījumiem TV kanālā Discovery zina un sajūsminās ne mazums cilvēku. Tēvs un viņa abi dēli – Pauls Tjūtuls Seniors, Pauls Tjūtuls Juniors un Mikijs Tjūtuls – pārsteidz skatītājus ar savu oriģinalitāti, profesionalitāti un izdomu motociklu radīšanā. Bizness aizsākās ar tēva mīlestību uz motocikliem – septiņdesmitajos gados viņš strādāja tērauda ražotnē, kas tagad ir izaugusi par iespaidīgu uzņēmumu.

 

Bosa dēli tika radināti pie darba jau kopš mazotnes, tā 1999. gadā Pauls Juniors tika iecelts par dizaineri un atbildīgo jaunradītajā firmā Orange County Choppers (OCC), bet Mikija uzdevums bija atbildēt par izejmateri-ālu piegādi.

Iedvesmoti no jaunā automobiļa Lincoln Mark LT 2006, Pauls Seniors, Pauls Juniors un Mikijs uzsāka šai markai veltītā motocikla radīšanu. Lincoln galvenais mērķis bija sniegt klientiem vizuālu priekšstatu par to, kā Mark LT varētu izskatīties uz diviem riteņiem un izcelt pikapa galvenās luksusa iezīmes.

Jaunais Lincoln Mark LT bāzēts uz Ford F-150 pikapa šasijas un aprīkots ar 5,4 litru V8 dzinēju, kura jauda ir 300 ZS pie 5000 apgriezienu minūtē. Tas piedāvā klasisko Lincoln izsmalcinātību kā interjerā, tā eksterjerā. Šī ir Lincoln atdzimšana pikapu tirgus segmentā pēc tam, kad 2002. gadā pārtrauca ražot ne pārāk veiksmīgo Blackwood modeli.



Lai izveidotu Lincoln Mark LT atbilstošu motociklu, tēvs ar dēliem sākotnēji iepazinās ar šīs markas niansēm un tai raksturīgām īpašībām. 2005. gada pavasaris un vasara tika pavadīta ceļojumu tūrē pa ASV kopā ar Mark LT radošo grupu, kuras laikā tika apmeklēta 31 pilsēta.

Rezultātā tapa Lincoln Mark LT motocikls, kura garums sasniedz 2 metrus 70 centimetrus un balstās uz 21x3,5 collu priekšējā un 18x10,5 collu aizmugurējā riteņa, kas piešķir tam pārliecinošu un graciozu stāju. Lincoln atpazīstamā firmas zīme – režģis kalpoja kā ie-dvesmas avots tālākajai motocikla dizaina izveidei. Tumšais ķiršu sarkanais, metāliskais krāsojums, gaišais augstas kvalitātes ādas sēdeklis, hroma akcenti un Lincoln emblēmas tika atdarinātas no Lincoln Mark LT. “Mazā dubliera” spēks nāk no 2150 cc motora, kura jauda ir 131 ZS, ar sešpakāpju ātrumkārbu. Motoru ar pārnesumu kārbu savieno plata, masīva zobsiksna. Tas viss nodrošina šā motocikla spēju sniegt gludu un jaudīgu braukšanu! Lincoln Mark LT motocikls tika novērtēts USD 150 000 vērtībā.

6.06(114)


 


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-