Audi Frankfurtē izrādīs A2 pēcteci.

Pievienots: 5. septembrī 2011 08:42 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Vācu kompānija Audi gaidāmajā Frankfurtes autoizstādē solās nodemonstrēt savulaik ražotā un popularitāti neguvušā A2 pēcteča prototipa variantu. 









Atgādināsim, ka modeli ar šādu nosaukumu ingolštatieši ražoja no 1999. līdz 2005.gadam. Tas gandrīz pilnībā bija izgatavots no alumīnija, svēra tikai 1000 kg, uzrādīja mazu degvielas patēriņu, taču pircēju piekrišanu iekarot nespēja – par iemeslu tam bija neviennozīmīgais izskats un pārāk dārgā gala cena.

Par jauno A2 zināms, ka tas būs 3,8 m garš automobilis, kas gatavots uz saīsinātas modeļa A1 platformas. Spēkrats būs apgādāts ar jaunās paaudzes gaismu tehniku, kas apvieno LED gaismas diodes un mikroreflektrous. Šāda tehnoloģija rada spēcīgu gaismas kūli, kas lieliski izgaismo ceļu, taču neapžilbina pretim braucošo. Aizmugures lukturiem izmantots bloks, kurā apvienota gaismas diožu sekcija un miglas lukturi uz lāzera diožu bāzes, kas spēj mainīt gaismas intensitāti atkarībā no laika apstākļiem. 


Viscaur konceptam stiepjas tā saucamā dinamiskās gaismas līnija, kas gaitā pulsē, izgaismojot automašīnas kontūras, bet bremzējot sūta mirgojošas sarkanas gaismas vilni no aizmugures virzienā uz priekšu, brīdinot apkārtējos par palēnināšanās intensitāti. 

Audi A2 četrvietīgajam salonam ir pilnīgi līdzena grīda ar sliedītēm, pa kurām sēdekļus var pārbīdīt neatkarīgi vienu no otra, bet starp tiem var ievietot īpašu platformu ar stiprinājumiem velosipēdu pārvadāšanai.

Visu funkciju vadīšana notiek ar sensoru displeju palīdzību – viens no tiem izvietots aiz stūres rata, bet itrs atrodas pa labi no vadītāja un aktivizējas tad, kad šoferis ieņēmis savu vietu. 

Audi stendā Frankfurtē būs apskatāmi arī jaudīgie S6, S7, S8 modeļi, nākamās paaudzes A3, atjauninātais A5 un pilsētas satiksmei paredzētais mikrokoncepts Audi Urban.


 


Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-