Rallijs- "Kurzeme 2011"

Pievienots: 31. augustā 2011 11:20 | Autors: Mārtiņš Tolks . www.autonews.lv | Komentāri: (0)

Rallijs „ Kurzeme” 2011 aizvadīts. Kā jau pieklājas senākajam rallijam Latvijā, tas bija godam organizēts un interesants. Jau pētot kartes, bija skaidrs, ka šoreiz rallijs skatāms bez steigas. Organizatori bija parūpējušies par to, lai varētu redzēt 7 no 11 ātrumposmiem. Tiesa, ceļu remonti Liepājā nedaudz traucēja pārvietošanos, bet nekas nav ideāls.

Pirmajā dienā paredzētie 3 ātrumposmi solīja kārtīgu pārbaudījumu, jo SS-1 „Tebra” , ar šaurajiem un līkumotajiem ceļiem kļūdas nepiedeva. Pat vecmeistars Ivars Caune par mata tiesu izvairījās no izstāšanās. Savukārt rallija klasiku – „Vecpils”  ātrumposmu sportisti veica divreiz pēc kārtas, otro reizi jau tumsā. Stroķacs tramplīns drusku „ safrizēts”  ar traktora palīdzību katapultēja automašīnas līdz pat 30 metru attālumam, tādēļ skatītāji noteikti nebija vīlušies.

Savukārt nakts ātrumposms ar daudzo kabatas lukturīšu gaismiņām trases malā radīja tiešām neaizmirstamu atmosfēru un vecāka gadagājuma skatītājiem droši vien izraisīja nostaļģiju.  Diemžēl putekļu dēļ starta intervālu bija jāpalielina līdz 2 minūtēm un pēdējā mašīna trasē devās tikai ap 23:20.

Otrās dienas programmā bija klasikas un avangarda apvienojums – pazīstamais Krogzemju ātrumposms ar nedaudz izmainītu konfigurāciju un jauni ceļi Nīcas apkārtnē, kā arī atkal jauns pilsētas ātrumposms.

SS-5 tramplīns ceļu krustojumā izrādījās viltīgāks, kā šķita to apskatot no malas. Pat daļa vadošo braucēju piezemējās uz avārijas robežas. Neiztika arī bez avārijām – ekipāža Uldis Apsītis/Dzintars Ramats pamatīgi nobiedēja skatītājus, apstādamās uz jumta tikai dažus metrus pirms lentas. Vēl vairāk citi braucēju mēģināja taranēt skatītājus frontāli, taču bez rezultātiem. Arī foto un video tehnika dabūja ciest, bet ko gan nedarīsi labāku kadru meklējumos!

Šī gada pilsētas ātrumposms sevī ietvēra daļu ostas teritorijas, kas nodrošināja eksotisku fonu ātri braucošajām automašīnām. Diemžēl, skatītājiem šis posms tomēr nebija tik ērts, kā gribētos, jo šaurajās ieliņās drošības prasības atstāja ļoti maz vietu, no kurienes vērot sacensības. Toties fotogrāfi noteikti var būt apmierināti ar labajiem kadriem.

Rallija garākais ātrumposms bija pilnīgi jauns visiem dalībniekiem, jo tādā konfigurācijā pēdējo 20 gadu laikā nav izmantots (par senākiem laikiem informāciju neizdevās atrast).  Arī šeit bija ko redzēt – ātras līkumu kaskādes un viltīgi maskēts tramplīns pār ceļu. Lai arī tajā šoreiz iztika bez negadījumiem, taču lecieni bija ne mazāk efektīgi.

Kopumā rallijs atstāja ļoti pozitīvu iespaidu. Labi saplānotā trase ļāva redzēt patiešām daudz, savukārt spēcīgais dalībnieku sastāvs nodrošināja arī sportisku intrigu. Vienīgi organizatoru „ sarunātais”  labais laiks bija koks ar diviem galiem – putekļu bija ļoti daudz.

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-