Cadillac milzis ar hibrīda piedziņu.

Pievienots: 22. augustā 2011 09:22 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (3)

Amerikāņiem patīk lieli auto un uz Smart ForTwo izmēra mašīnītēm tie diezin vai tik drīz pārsēdīsies.
General Motors sastāvā ietilpstošā kompānija Cadillac to ņēmusi vērā un Peblbīčas motoršovā ieradusies ar kabrioleta Ciel konceptu, kas ir vairāk nekā 5 metrus garš vaļējs automobilis ar hibrīda piedziņu. 













Ciel veidots retro dizainā un ar savām stūrainajām formām patiešām atgādina Cadillac ziedu laikus ražotos „dinozaurus” no 70.gadiem. Vēl viens tālaika modes atribūts ir hromētā līste, kas stiepjas gar Kadiljaka sāniem no priekšējā bufera līdz pat aizmugures vertikālajiem gaismas diožu lukturiem.

Koncepta masīvās durvis veras pretējos virzienos, nodrošinot ērtu iekļūšanu četrvietīgā salona komfortablajos dīvānos, kur, pateicoties 3,17 m garajai riteņu bāzei, ērti kā laulības gultā jutīsies arī aizmugurējie pasažieri. Ne tikai ērti, bet arī omulīgi, jo visi četri sēdekļi ir apsildāmi un ventilējami, savukārt salons noformēts pēc augstākajiem standartiem – apdarē izmantots Itālijas olīvkoks, āda, pulēts alumīnijs un citi augstvērtīgi materiāli.



Īpašu noskaņojumu radīs komforta apgaismojums un aromterapija, ko kontrolē no aizmugurējā elkoņu balsta. Interesanti, ka katram sēdeklim ir atvilktne, kurā noglabāts pretiedeguma krēms, saulesbrilles un dvielis, bet aizmugures konsolē ierīkota pareizo klimatu uzturoša glabātuve cigāriem (protams, ne jau tukša). 

Ciel motortelpā iebūvēts gareniski novietots 3,6 litru V6 motors ar divām turbīnām, degvielas tiešo iesmidzināšanu un maināmu vārstu vadības sistēmu, kam asistē elektromotors, kas barojas no litija jonu akumulatoru bloka. Ražotājs informē, ka motors attīsta 425 ZS un 583 Nm griezes momentu, piebilstot, ka nelielus attālumus Ciel var veikt ar elektropiedziņu. Interesanti būtu uzzināt kabrioleta degvielas patēriņu, diemžēl šādu informāciju Cadillac neatklāj. 




 

 

 

Komentāri:

Atvars - 22. augustā 2011 19:45

Izskataas jau makten labi. Sviniigs un ceels auto.

Viesis: ZYK - 22. augustā 2011 20:07

galvenais, ka pīpju kaste ir:)

Viesis: h7 - 24. augustā 2011 18:53

nēģerauto

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-