Tīrs gaiss salonā

Pievienots: 30. novembrī -0001 00:00 | Autors: Kaspars Bergmanis | Komentāri: (0)

Auto kondicionieris vasaras tveicē ir labi, bet šī ekstra nereti sagādā arī nepatīkamus brīžus. Bieži nākas saskarties ar to, ka autovadītājs nereti saaukstējas.

Aktīvi izmantojot atdzesētu gaisu autovadītājs nereti saaukstējas, bet tas, ka bronhiālos iekaisumus izraisa baktērijas, kuras dzīvo salona ventilēšanas sistēmā zina tikai retais.

Savu īpašību dēļ atvēsinātais mitrais gaiss ir laba augsne pelējuma sēnes rašanai auto ventilācijas caurulēs, gan uz kondicioniera radiatora. Elpojot gaisu, kurš ir piesātināts ar pelējuma baktērijām auto pasažieri ir pakļauti elpošanas ceļu iekaisumu slimībām. Pirmie simptomi, ka pelējuma baktērijas sāk iedarboties uz Jūsu organismu ir vieglas iesnas, sāk sūrstēt acis un nepatīkama sajūta kaklā. Šāds auto ir ļoti kaitīgs astmas slimniekiem. Tiklīdz auto salonā ieslēdzot ventilatoru ir sajūtama mitra pelējuma smaka ir nekavējoties jāpieņem mēri. Jāsāk ar to, ka regulāri ir jāmaina salona gaisa filtrs, bet diemžēl daudziem spēkratiem šādu filtru nav. Ko darīt?

Šoreiz pastāv divas iespējas. Meklēt servisu, kurš piedāvā ventilēšanas sistēmas izmazgāšanu ar speciālu ķīmiju. Šāds pakalpojums izmaksā aptuveni Ls45 un ilgst aptuveni vienu stundu, bet ja gribat ietaupīt naudu un dezinficēt paša spēkiem auto salona ventilācijas sistēmu iesakām izmantot firmas MOTIP Airco cleaner  ventilācijas sistēmas tīrītāju. Šis gaisa sistēmas tīrītājam nāk komplektā līdzi gara elastīga caurulīte, kuru jāievada katrā gaisa izplūdes kanālā. Dezinficējošais preparāts reaģējot ar gaisu veido putas, kuras pilnībā pārklāj cauruļu sienas un iznīcina tur esošās baktērijas. Lai būtu pilnībā drošs, ka putas ir nokļuvušas arī pie kondicioniera radiatora- iesakām veikt nelielas manipulācijas ar skrūvgriezi un piekļūt pēc iespējas tuvāk kondiciniera radiatoram un apstrādāt viņu ar MOTIP Airco cleaner putām.

Ņemiet vērā, ja vasarā esat intensīvi lietojuši kondicionieri un rudenī salonā ir sajūtama kūts vai mitra pelējuma smaka - nevelciet laiku, bet dezinficējiet auto salona ventilācijas sistēmu.


10.05 (106)

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-