Renault konceptauto Frendzy.

Pievienots: 11. jūlijā 2011 08:54 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Francijas autobūves kompānija Renault Frankfurtes autoizstādei sagatavojusi universālu transportlīdzekli Frendzy, kas var kalpot kā ģimenes auto, pārvadājumu furgoniņš un mobilais ofiss. 









Renault Frendzy grib draudzēties ar saviem saimniekiem, tādēļ tā durvīm ir asimetriska konstrukcija: labajā pusē priekšējās veras kā parasti, bet aizmugurējās ir atbīdāmas līdzīgi kā miniveniem, atvieglojot iekļūšanu salonā un kravas iekraušanu, savukārt kreisajā pusē tās veras tāpat kā Opel Meriva – pretējos virzienos. 

Futūristiskā stila, divās krāsās izgaismojamais salons sagaida ar mājīgu iekārtojumu, kur dominē metāls un koks. Priekšējais sēdeklis ir nolaižams, bet aizmugurējie nogremdējami grīdā, tādejādi tiek iegūts maksimālais kravas tilpums 2250 litriem. 


Tā kā Frendzy izmantojams arī kā mobilais ofiss, labās puses aizmugurējo durvju stikla vietā tam iebūvēts 37 collu ekrāns, uz kura izvadīto informāciju, pārvalda ar komplektā ietilpstošā Blackberry planšetdatora palīdzību.

Frendzy koncepts izmanto elektrisko piedziņu, ko nodrošina 60 zirgspēku elektromotors no Kangoo Z.E., kas enerģiju smeļ no 22 kilovatu litija jonu baterijas. Automašīnas maksimālais ātrums ir 130 km/h, bet distance, ko tā spēj veikt ar vienu uzlādi – līdz pat 170 km. 


Frendzy izskats līdzinās Renault izvēlētajam nākotnes dizaina virzienam, ko franču ražotājs uzsāka pērn ar divvietīgo kupeju DeZir, savukārt izklausās, pareizāk sakot, ir atpazīstams, pēc vējam vai elpas vilcienam līdzīgas skaņas, atkarībā no tā, vai automobilis paātrinās vai arī bremzē.




 

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-