Unimog 60 gadu jubilejas modelis.

Pievienots: 8. jūnijā 2011 09:11 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Daimler koncerna universālajam transportlīdzeklim Unimog šogad aprit 60 gadi. Kompānija to nolēmusi atzīmēt ar jubilejas konceptu, kas gatavots, krustojot mūsdienu un pašu pirmo, piecdesmito gadu Unimog stilistiku.

Jubilejas koncepts veidots par pamatu ņemot mūsdienu Unimog U5000 tehnisko bāzi. 





Divvietīgajam transportlīdzeklim ir izturīgs alumīnija rāmis, neliela vaļēja kabīne, kas atgādina pašus pirmos Unimog un masīvs priekšējais buferis, kas savos izlocītajos stūros ietvēris priekšējos starmešus. Konstrukcija papildināta ar nelielu vējstiklu, kas pasargās no vēja un masīvs balsts kabīnes centrā, kas būtu jāgādā par drošību apgāšanās gadījumā. Kabīnes aizmugurē iekārtota gluži vai simboliska kravas novietne-platforma, kas pāriet kompozītmateriālu aizmugurējās daļas pārsegā.  Jāatzīmē arī īpaši rūpīgi veidotie riteņu diski piecu spieķu dizainā un pamatīga izmēra Mercedes zvaigzne radiatora restes centrā.

Kolekcionāriem, kas varbūt jau steidzas gatavot maciņus, gan jāteic, ka sērijveida ražošanu šis koncepts nesagaidīs, tādēļ ekskluzīvo Unimog medniekiem nāksies iztikt ar kaut ko vairāk reālai dzīvei pietuvinātu, piemēram, Unimog U500, ko pārveidojusi tūninga kompānija Brabus (pēdējais attēls).







 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-