Mercedes-Benz Zetros 800 000€ medību versijas.

Pievienots: 28. martā 2011 08:27 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (3)

Divi biznesmeņi no Mongolijas galvaspilsētas Ulanbatoras pasūtījuši Mercedes-Benz Zetros kravinieku īpašās versijas, kas pārbūvētas par ekspedīciju un mednieku automobiļiem. Katras automašīnas cena – 800 000 eiro.
Ja maciņš pietiekami biezs un biznesa lietas sakārtotas, tad var atļauties arī tādu vaļasprieku kā vilku medības ar īpaši apmācītu ērgļu palīdzību Altaja kalnu apkaimē. Tas gan nav vienas dienas pasākums un arī piekļūšana medību laukiem nav no vienkāršākajām nodarbēm, tādēļ tam ir vajadzīga īpaša sagatavošanās un atbilstoša tehnika. Mongoļu biznesmeņiem palīdzīgu roku sniedz Mercedes-Benz, kas piedāvā kravas automobiļa Zetros īpašās versijas, kas pārbūvētas par ekspedīciju un mednieku automobiļiem. 

Vispirms tehniskā puse: 6x6 Zetros kraviniekam iebūvēts 7,2 litru rindas sešcilindru dzinējs ar 326 ZS jaudu un maksimālo griezes momentu 1300 Nm, kas darbojas pārī ar deviņu pakāpju hidrauliski-pneimatisko ātrumkārbu. Braukšanu kalnu apvidos atvieglo saīsinātie ātrumkārbas pārnesumi , bet kritiskos brīžos izlīdzēs trīs mehāniskie diferenciāļi.

Zetros kabīnē ir 7 collu skārienjutīgs ekrāns, kam pieslēgta atpakaļskata kamera, CD-radio, Bluetooth brīvroku sistēma un izpolsterēta guļamvieta pašam vadītājam ar atsevišķu klimata iekārtu. Uz kabīnes jumta atrodas 100 kg bagāžnieks, pneimatiskā signāltaure un četri prožektori. Radiatora restē iebūvētas četras sarkanas un zilas signālgaismas, bet aizmugurē piemontēti divi rezerves riteņi ar savu lifta sistēmu, ar kura palīdzību var pacelt arī smagumus, ko novietot uz kabīnes bagāžnieka. Aizmugurē izvietots arī grozāms prožektors, ko vada ar atpakaļskata kameras palīdzību. Neatkarīgu ceļošanu garantēs divas degvielas tvertnes ar 200 un 300 litru tilpumu.


Dzīvojamais modulis (710x255x200 mm) ir pilnībā izolēts un gatavots pēc sendviča principa – grīdas biezums ir 100 mm, bet sānu – 50 mm. Modulis sadalīts vairākās sekcijās: tajā ir aizmugurē izvietota guļamistaba, ar ādas mēbelēm iekārtots kabinets sešām personām priekšgalā, grezna vannasistaba ar apsildāmu marmora grīdu un liela virtuve. Blakus guļamistabai ir guļamvieta vienai personai, savukārt vēl vienam nakšņotājam gultu var iekārtot kabinetā – elektriski nolaižamā galda vietā.


Virtuvē ir keramikas plīts, mikroviļņu krāsns, ledusskapis un saldētava, izlietne ar karsto un auksto ūdeni, kā arī trauku skapis ar servīzi 8 personām, savukārt lietošanai ārpusē paredzēti divi 11 litru tilpuma gāzes baloni. Sanitārajā mezglā iebūvēta nodalīta duškabīne, WC-bidē kombinācija, izlietne un trīsdaļīgs skapītis ar spoguli.

Dzīvojamo moduli ar elektrību apgādā dīzeļģenerators un, vajadzības gadījumā – 4 akumulatori, kuri automātiski uzlādējas tad, kad darbojas dīzeļa ģenerators vai no saules baterijām, kas izvietotas uz dzīvojamā moduļa jumta.

Ģenerators darbina arī visam modulim paredzēto klimata iekārtu, kuras temperatūru katrai sekcijai regulē atsevišķi. Vannasistabā un virtuvē iebūvēti elektriskie ventilatori, bet par siltumu dzīvojamā sekcijā gādā ar dīzeli darbināma apkure, ko var darbināt gan braucot, gan arī uz vietas. 

Abu Zetros automobiļu konstrukcija ir gandrīz vienāda, tie atšķiras tikai ar to, ka vienam no tiem ir iebūvēta niša, kurā tiek pārvadāts kvadracikls.

Komentāri:

Viesis: Cold - 28. martā 2011 15:08

Labi dzīvot Mongolijā...

Mr. JMT - 28. martā 2011 18:01

200 un 300l saļarka izklausās labi, bet cik km tas pietiek... šitas agregāts jau nav VW Polo ar ~4,5 l/100 km :D
savus 50+ l/100 km neceļos jau nu toč ēd un tad 500 l nosvilst vienā setā...
pie tam, tur noteikti benzīntanki nav uz katra stūra :)

Viesis: :) - 28. martā 2011 18:30

Mr.JMT - uz abiem paliek viens kvadracikls, ja kas:)

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-