Boss Hoss izgatavo motociklu invalīdiem.

Pievienots: 19. septembrī 2009 18:29 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (1)

Amerikāņu firma Boss Hoss ir pazīstama kā jaudīgu motociklu izgatavotājs, kas braucamrīku konstrukcijai izmanto automašīnu V8 dzinējus. 

Taču izrādās, ka ne jau visi motocikli ir domāti tikai spēkavīriem (Boss Hoss motocikla vidējais svars ir 500 kg).

Nesen firma demonstrējusi unikālu triciklu, kas paredzēts invalīdiem. Nav noslēpums, ka braukšana ar motociklu ir pietiekoši bīstama, bet kritiens ar to gandrīz nekad nebeidzas bez traumām. Viena no smagākajām motociklistu traumām ir ķermeņa apakšējās daļas paralīze, tomēr arī tik bēdīgs iznākums īstu baikeri neapstādina.

Tieši tādiem ļaudīm kompānija Boss Hoss arī veltījusi savu izstrādājumu, un tagad cilvēki ar ierobežotām kustībām varēs bez problēmām vadīt arī motociklu. Lai pielāgotu braucamrīku, konstruktoriem nācās motocikla aizmugures daļā pierīkot speciālu platformu, kas nosegta ar plastikāta pārsegu – tādēļ atkrīt sarežģītā un grūtā pārsēšanās uz motocikla – atliek gluži vienkārši tajā iebraukt ar visu ratiņkrēslu.

Vadība, protams, izvietota pie stūres. Ātrumu pārslēgšana nav vajadzīga, jo Boss Hoss motocikli lielākoties izmanto tikai vienu pārnesumu (jaudas tāpat pārpārēm). Arī bremžu sistēma tiek dublēta pie stūres sviras. Citādi tas ir un paliek tas pats Boss Hoss ar savu mežonīgo jaudu.

Komentāri:

edzjins - 28. septembrī 2009 08:50

Es gan nedomāju, ka kāds, kas motocikla dēļ pazaudējis iespēju pārvietoties saviem spēkiem, vēl dzīvē meklēs iespēju braukt ar motociklu, jāmācās no savām kļūdām.

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-