Paša veidots tankodroms.

Pievienots: 3. decembrī 2010 10:54 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Krievijas iedzīvotājs Vasīlijs Verjovočkins no Boļšoj Ojoš ciema Novosibirskais apkaimē aizraujas ar bruņutehnikas izgatavošanu – izmantojot norakstītu metālu un rasējumus, meistars gatavo precīzas agrāko laiku kaujas tehnikas kopijas.

 30 gadus Vasīlijs strādāja armijas labā un pa šo laiku iepazina visus mehānismus, kas vien sastopami militārajās struktūrās. Jau pusotru gadu viņš atrodas pelnītā atpūtā, taču aizraušanās nekur nav zudusi un šobrīd mehāniķa pagalms atgādina kaujas tehnikas muzeju – tajā atrodas krievu 75 milimetru lielgabals, mīnmetējs, vācu Kugelwagen (izmantoja munīcijas pārvadāšanai) un vairāki tanki un pašgājējtehnika. Visas ir precīzas kopijas, vienīgi ieroči nav īsti. Arī armijas atpazīšanas zīmes Vasīlijs vairs nekrāso, jo savulaik viņam gandrīz vai sanāca nopietnas nepatikšanas vācu kāškrusta dēļ – meistaru apvainoja fašistu simbolikas propagandēšanā.

Vasīljis atklāj, ka viena tanka izgatavošanai vajadzīgs pusgads līdz gads. Tanka transmisijai tiek izmantota norakstīta traktortehnika, bet dzinējam – kravas automašīnu motori. Visgrūtāk esot atjaunot kāpurķēdes – tās pasūtot vienā no Novosibirskas rūpnīcām. 

Par meistara talantu uzzināja Мосфильм filmu studija un tagad Vasīlijam darba netrūkst – jau noslēgts līgums par tanku mulāžu izgatavošanu filmai „Staļingrada” un jādomā, ka citi kontrakti sekos. 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-