Mercedes siltumnīcā izaudzēts koncepts.

Pievienots: 20. novembrī 2010 09:58 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Vācijas autobūves kompānija Mercedes-Benz parādījusi fantastisku konceptu – automobilis ar nosaukumu Biome ir radīts no bioloģiska materiāla BioFibre, kas izaudzēts no augu sēklām. Mazliet padarbinot fantāziju, var teikt, ka nākotnē cilvēce automobiļus izaudzēs siltumnīcās, bet pēc nolietošanās gluži vienkārši nodos kompostā.

 Vācu izdevums Auto Bild raksta, ka Biome virsbūve izaudzēta no ģenētiski modificētām sēklām kā stāds, speciāli iekārtotā laboratorijā. Pateicoties tam, apmēram 4 metrus garā, 1,20 m augstā un 2,50 m platā spēkrata svars ir nedaudz virs 400 kilogramiem. Biome var pārvietoties četri braucēji, kas salonā izvietojas rombveidā: priekšā pilots, aiz viņa – divi pasažieri, bet aiz tiem ir vieta ceturtajam ceļotājam. 

BioFibre materiāla pamatā ir kāds augs, kas augšanas procesā tiek savienots ar ķīmisku savienojumu, ko Mercedes nosaucis par BioNectar4534. Rezultātā rodas materiāls, kas ir vieglāks par metālu vai plastmasu, taču stabilāks nekā tērauds. Vēl vairāk – katrs Biome automobilis iegūst savu DNA, tātad, ja vien klients vēlas, konstruktori to var modificēt pēc katra individuālām vēlmēm. 

Protams, tā vēl ir tāla nākotne – šodienas Biome nespēj braukt, taču Mercedes filozofija ir skaidra: pilnībā ekoloģiskajā sistēmā integrēts automobilis, kas tajā atrodas pilnu dzīves ciklu - no savas dzimšanas līdz pat beigām. 

Mercedes Biome Concept piedalās Losandželosas Design Challenge-2010 konkursā.


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-