Nissan Almera

Pievienots: 8. augustā 2008 08:00 | Autors: Juris Starostnieks | Komentāri: (0)

Rakstu sērijā par “japāņiem” centīsimies aptvert visus šīs zemes ražotāju veikumus, un šoreiz kārta pienākusi Nissan, no kura modeļu gammas izvēlējāmies neuzkrītošo, vienkāršo un praktisko Almera...

Japāņi - Nissan Almera


Rakstu sērijā par “japāņiem” centīsimies aptvert visus šīs zemes ražotāju veikumus, un šoreiz kārta pienākusi Nissan, no kura modeļu gammas izvēlējāmies neuzkrītošo, vienkāršo un praktisko Almera.

Runājot par modeļa vēsturi, uzreiz jāteic, ka Almera ir Nissan Sunny pēctecis, līdzīgi kā tas ir VW Jetta attiecībām ar VW Bora. Tomēr atšķirība ir krietni lielāka, jo Almera ir nevis tīrasiņu Sunny pēctecis, bet gan gluži jauns auto, kas turpinājis priekšgājēja iemīto taciņu, tikai atbilstoši jaunākajām tehnoloģiskajām, modes un tirgus tendencēm.

Tātad lieta grozās par un ap Nissan Almera, kas pašlaik pieejama tā sauktajā otro roku tirgū, jeb jau pēc garantijas laika. Šos auto uzsāka ražot tālajā 1995. gadā un veiksmīgi komplektēja uz konveijera līdz pat Milleniumam – 2000. gadam. Nepārprotami tagadējie Almera modeļi ir krietni citādāki, nekā to priekšgājēji, tomēr zināma līdzība pastāv vēl joprojām. Aplūkotajā piecgadē saražotajiem automobiļiem ir iespējams izvēlēties dažādus dzinējus – 1,4 l; 1,6 l, 2,0 benzīna dzinējus GTI izpildījumā, kā arī divu litru dīzeli. Uzreiz gan jāsaka, ka no pieejamajiem modeļiem, tikai divu litru GTI ir gana sprigans un patiks ātruma mīļotājiem, taču šos modeļus saražoja salīdzinoši mazā skaitā un arī Latvijas auto plačos Almera 2,0 GTI ir diezgan liels retums. Toties pārējie dzinēji, lai arī nav pārlieku dinamiski, uzrāda patīkamus ekspluatācijas rādītājus, jo īpaši no degvielas patēriņa viedokļa.

Ja paskatāmies uz šo auto no dizaina puses, jāteic, ka šeit nav īpaši kur piekasīties – auto latviskajā izteiksmes formā ir saprotams, kā “normāla mašīna” bez liekiem “pribambasiem” un super stilīgām “fīčām". Četri riteņi, stūre, sēdekļi – viss kas piederas ekonomiskās klases auto ar mērķauditoriju – ģimenes un menedžmenta līmeņa auto. Vēl tikai piebildīsim, ka komplektācijas ziņā Nissan ir līdzvērtīgs vācu automašīnām, proti, gadās pilnīgi “pliks” auto, bet sastopami arī līdz zobiem nopakoti eksemplāri. Tas gan vairāk atsaucas uz mašīnas iepriekšējo saimnieku, jeb īpatni, kurš to pasūtījis un izvēlējies savām prasībām vai naudasmaka biezumam atbilstošu komplektāciju.

Apskatot Almera no lietotāja viedokļa jāatzīst, ka dažas no salona detaļām, to materiāla dēļ, varētu neizturēt kārtīgu ģimenes izbraucienu pie lauku radiniekiem ar sekojošu pāris kartupeļu maisu un duci dažādu burku atvešanu, tomēr šādu pārbaudījumu izturētu arī retais. Tehniski auto veidots vienkāršs, līdz ar to arī uzticams un saprotams, kas ir viena no Nissan mašīnu raksturojošām īpašībām. Ja sakām, ka viss ģeniālais ir vienkāršs, tad uz auto šo varētu pārfrāzēt, sakot, viss vienkāršais ir izturīgs. Tādām būtu jābūt cilvēku sajūtām un asociācijām, runājot par šo uzlecošās saules zemes zīmolu un produktiem.

 



 

Dziļāk ienirt auto tehniskajās lietās, tai skaitā raksturīgākajos defektos, kas būtu jāizvērtē ikvienam lietota Nissan Almera tīkotājam, mums palīdz pieredzējušais japāņu automašīnu eksperts Nissan automašīnu dīlera Norde servisa vadītājs Normunds Bīriņš:

"Uzreiz jāatzīstas, ka mūsu autocentros konkrētie Almera parādās ārkārtīgi reti, jeb citiem vārdiem sakot, pēc garantijas izbeigšanās mēs šos auto pazaudējam, kam ir pietiekami pamatota argumentācija – Almera ir izturīgs auto. Turklāt tehniskie risinājumi šim japānim ir pietiekami vienkārši, lai radušos defektus spētu novērst arī Nissan markā nespecializējies meistars. Nissan rezerves daļas ir plaši pieejamas, turklāt liels daļu klāsts ir neoriģinālās detaļas, kas tāpat ir kvalitatīvas un izturīgas, kā arī ļaujas specifiskam remontam, atjaunošanai un arī pielāgošanai.

Almera ir pietiekami uzticama, jo īpaši tādēļ, ka šajā laikā ražotās mašīnas pilnībā komplektēja Japānā, turpretim pēc 2000. gada Almera Eiropas tirgum tiek saliktas Anglijā. Lai arī atšķirības gandrīz nav, tomēr ir cilvēki, kuriem šis fakts spēlē lielu nozīmi izvēles vai pirkuma brīdī.

Runājot par raksturīgākajiem defektiem, uzreiz jāapbēdina tie, kuriem tīk saberzēt rokas uzzinot, ka kādam salūzis auto, jo Nissan re-gulārākie defekti vai bojājumi attiecas uz visām automašīnām, kas brauc pa mūsu valsts ceļiem un nekā īpaša raksturīgā remonta sarakstā nav. Kā jau visiem auto arī Almera nodilsts bremžu diski, kas pēc noteikta nobraukuma būtu jāmaina, tāpat ir ar izpūtēju, kas mūsu ziemu un kaisītā sāls dēļ ir starp “ejošajām” auto maiņas detaļām, taču ne tik bieži, lai pateiktu, ka Nissan izpūtēji ir vājāki par citu marku automobiļu izpūtējiem.

Savukārt viens no raksturīgākajiem defektiem, kam jāpateicas mūsu klimata zonai, ir novērojams hečbeka virsbūves Almerām – iekoksējas aizmugurējā loga tīrītāja motoriņš, kas pēc noteikta kalpošanas laika tomēr ir jānomaina. Toties virsbūvei korozijas defekti novērojami samērā reti, lai arī tā pirms krāsošanas nav cinkota. Protams, iegādājoties lietotu mašīnu, uzmanība jāpievērš vispārējam auto vizuālajam stāvoklim, tai skaitā būtu lietderīgi palīst apakšā un apskatīties, kas notiek ar degvielas un bremžu caurulītēm.

Salons Nissan Almera ir gana vienkāršs un izgatavots no samērā izturīgiem materiāliem, tomēr dažos gadījumos paātrināti nodilst stūres rats un ātrumu pārslēgs. Šis apstāklis nekādā mērā neietekmē mašīnas kvalitāti vai faktisko nolietojumu, tomēr daiļā dzimuma pārstāvēm tas bieži vien ir nozīmīgs faktors.

Ja auto izvēlaties ar automātisko pārnesumkārbu, tad varat būt absolūti droši, ka tas būs maksimāli nokomplektēts, jo Nissan specifika tā laika ražojumiem pieļāva automātisko pārnesumkārbu saņemt tikai ar bagātīgāko komplektāciju.

Pabeidzot Nissan Almera apskatu varam teikt droši, ka šā zīmola prestižs Latvijas jauno un lietoto automobiļu tirgū ir nepamatoti zems, turklāt starp lietotajām arī ļoti labi uzturētas mašīnas ir krietni lētākas par līdzvērtīgiem konkurentu darinājumiem. To varētu skaidrot ar lielā biznesa variācijām, jo Nissan oficiālā dīlera statuss pilnībā nostabilizējies ir tikai nesen. Mazliet žēl, ka auto ar tik labu tehnisko izpildījumu un kvalitāti, atbilstošu komforta līmeni un lielisku sniegumu kotējas zemāk nekā citi. Nepamatoti, bet fakts, tādēļ, ja esat izlēmuši investēt līdzekļus lietotā auto, tad varam droši teikt, ka, nopērkot Nissan Almera, cerības attaisnosies atbilstoši ieguldīto līdzekļu lielumam.”


+ Ekonomiskums

+ Viegli remontējams, lētas un pieejamas detaļas

+ Vienkāršs, saprotams un uzticams auto

Maza dzinēju izvēle

Nodilst stūre un ātrumu pārslēgs

Korodē degvielas un bremžu caurulītes




4.06 (112)

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-