Kods: Crocodile Race

Pievienots: 19. oktobrī 2010 14:09 | Autors: Daina Siliņa www.autonews.lv | Komentāri: (1)

Īpaši jaukā un saulainā 2.oktobra rītā Amerikāņu auto kluba organizētā sezonas noslēguma ikgadējais pasākums sākās pavisam savādāk kā citus gadus. Sezonas noslēguma pasākums ar nosaukumu Crocodile Race tika organizēts sporta kompleksā 333 un ierastās ekskursijas vietā dalībniekus gaidīja izaicinājums un sacensības gars.

 

Neskatoties uz salnas skarto zāli un tikai dažiem grādiem virs nulles, rīts uzausa saulains un daudzsološs. Trasē jau īsi pēc deviņiem sāka ierasties amerikāņu un retro auto mīļotāji. Ieradās gan „parastais inventārs”, gan arī jaunas un neredzētas sejas. Visiem par pārsteigumu pārstāvēta bija arī Krievija no Kaļiņingradas puses un Somija. Tuvākie kaimiņi Igauņi arī bija, bet Lietuvieši visus pārsteidza ar ierašanos īpaši kuplā skaitā.

 No desmitiem tika atklāta pirmā sacensību trase – regularitātes braucieni, kur ātrumam nebija pilnīgi nekādas nozīmes. Šeit galvenais bija nobraukt divus apļus ar pēc iespējas vienādiem laikiem. Tas izrādījās pamatīgs izaicinājums, jo palīgā ņemot mobilo telefonu hronometrus visi apļu laiki bija tika vienādi, ka cīniņš par godalgotajām vietām bija par sekundes simt un desmitdaļām.

 

 Kad visi bija iesildījuši riepas, no vienpadsmitiem tika atklāta otrā sacensību daļa – veiklības braucieni. Dalībniekiem bija jāizbrauc līkloču čūska, aplis, tad „jāieparkojas” garāžā atpakaļgaitā tā, lai var paņemt uz stabiņa uzkārtu vingrošanas riņķi. Tad šo riņķi jāaizved līdz nākamajam mietiņam, kur to atkal jāuzkar, ar labās puses riteņiem jātrāpa uz laipiņas un pašā galā jānobremzē pie 2 mietiņiem tā, ka viens krīt, bet otrs paliek stāvus. Ātrumam gandrīz nebija nozīmes, taču šeit gāja visādi un bija ļoti jautri. Labākais bija kad Cadillac Eldorado pie mietiņiem piebrauca tā, ka ar priekšējo „ilkni” nogāza otro meitiņu, kam bija jāpaliek augšā, bet pirmais tikmēr stāvēja kā stāvējis.

 

 Pa to laiku kamēr vieni brauca, citi kā ierasts piknikoja pie lielā kopīgā Grilmobīļa, kā arī baudīja GardiGan degustāciju. Jaunās mērcītes, kam vēl nav pat etiķetes.

 Pa to laiku blakus esošo lielo kalnu neveiksmīgi vairākas reizes mēģināja iekarot Aleksandras no Lietuvas ar savu Ford Explorer. Taču neveiksmīgi, jo augstāk par pus kalnu tomēr neizdevās uzbraukt. Nu tādām aktivitātēm, protams, letiņi taču nevar palikt atbildi parādā un pēc nelielas uzmundrināšanas Vilnis ar savu Fordu, taču šoreiz Excursion bija gatavs braukšanai. Nelieli sagatavošanās darbi un ... rrr... un Ekskursija jau kalna galā, aplausu jūra, neliela pauze un  jautrība tikai sākās. Augšā izrādās auto uzsēdās ar vēderu uz smilšu pārkares un gandrīz stundu visiem bija ar ko nodarboties – vieni vilka, otri stūma, trešie juta līdz un aplaudēja. Par to Vilnis izpelnījās īpašu specbalvu no GardiGan.



 Pēc apbalvošanas ceremonijas visi dalībnieki garā čūskā devās pārbraucienā uz Ropažiem, kur pāris stundas bija auto izstāde vietējiem iedzīvotājiem. Izstādi kuplināja Rodenpoys puišu organizētās izklaides viduslaiku stilā ar loku šaušanu un citām tikpat interesantām lietām, kā arī vairākas piepūšamās atrakcijas no www.playtables.lv, kas arī atbalstīja pasākumu.

 Pēc tam visi dalībnieki devās „Pie Zeltītes”, kur pikniks, tusiņš un dejas turpinājās līdz spēki izsīka arī pašiem izturīgākajiem. Vakara gaitā bija dažādas spēles un atrakcijas, taču vislielāko uzmanību, interesi un diskusijas izpelnījās konkurss – atpazīsti auto. Izrādījās, ka tikai retajam ir pietiekamas zināšanas auto būves vēsturē.

 Sestdien visi dalībnieki ar skumjām atvadījās, lai tiktos jau nākamgad – 4.jūnijā Saulkrastos – Amerikāņu auto kluba organizētajā starptautiskajā salidojumā.


Amerikāņu auto klubs izsaka īpašu pateicību visiem atbalstītājiem un palīgiem pasākuma tapšanā un jo īpaši lielu paldies saka:

Liepājas Kafijai

Milda KM un GardiGan

www.playtables.lv

Rodenpoys

Un citiem......




 

Komentāri:

Anry - 20. oktobrī 2010 14:55

Rodeo nebija? ;)

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-