Parīze 2010 – eksotiskie automobiļi III.

Pievienots: 14. oktobrī 2010 09:49 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Tikai 87 centimetrus šaurs auto? Ceļā ar trīs riteņiem? Auto ar ātrumu virs 500 km/h? To visu un vēl daudz ko citu var atrast autoizstādes Parīze 2010 ekspozīciju hallēs. Dodamies nelielā ekskursijā pa tām.

 Honda 3RC

Japāņu ražotāja piedāvājums pasaules megapoļu transporta problēmu risināšanai. Videi draudzīgais, vienvietīgais trīsriteņu spēkrats ir apgādāts ar elektromotoru un akumulatoru, kas iebūvēti braucamrīka grīdā. 


Kia Pop

Arī korejiešu braucamrīks izmanto zaļās tehnoloģijas. Spēkrats apgādāts ar 60 ZS elektromotoru un akumulatoru bloku, kas nodrošina 140 km/h maksimālo ātrumu un 160 km tāldarbību. Pop trīsvietīgajā salonā vadītājs un pasažieris sēž uz viena kopēja sēdekļa, savukārt aizmugurējam pasažierim paredzēts pieticīgs, atlokāms soliņš. Interesanti, ka nokļūšana uz turieni ved caur bagāžnieku. Jāatzīmē arī daži citi ievērības cienīgi risinājumi, piemēram, atpakaļskata kameras abās durvīs, pilnizmēra stikla jumts vai caurspīdīgs OLED instrumentu panelis, kas izgaismojas vienīgi tad, kad automobilis ir iedarbināts. 


Venturi

Ja vien klimata pārmaiņas neizkausēs ledu abos planētas polos, tad Venturi kāpurķēžu braucamrīks lieti noderēs Arktikas un Antarktīdas pētniekiem. 


Renault Twizy

Vai tāda būs pilsētas auto nākotne? Renault piedāvā 2,30 m garu un 1,20 m platu braucamrīku ar 20 ZS elektromotoru, kas 450 kg smago automobili spēj paātrināt līdz 75 km/h. Pasažieri salonā sēž viens aiz otra, kur viņus droši sargā īpaši izturīgs drošības karkass. Omulīgākai sajūtai paredzētās durvis gan nāksies piepirkt klāt par atsevišķu maksu. Twizy akumulatoru enerģijas pietiek 100 km distancei. 


Mitsubishi i-MiEV

2010.gada beigās japāņu autobūves kompānijas Mitsubishi ražotais elektromobilis ieradīsies Eiropas dīleru salonos. Parīzē i-MiEV redzams britu policijas krāsās. Jādomā gan, ka gangsteru vajāšanā tam diezin vai vajadzēs piedalīties, vairāk ticams variants ir soda kvīšu izdalīšana.  


 

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-