Audi E-Tron Spyder – dīzeļdzinējs+elektromotori.

Pievienots: 4. oktobrī 2010 08:38 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Audi turpina palielināt savu elektromobiļu saimi. Parīzes autoizstādē ražotājs demonstrē Audi E-Tron Spyder – konceptu, ko uz priekšu dzen divu elektromotoru un dīzeļdzinēja kombinācija.

 Divvietīgajam hibrīdautomobilim uzstādīti divi elektromotori ar kopējo jaudu 87 ZS (352 Nm), kas piedzen priekšējo asi un 3 litru 300 ZS TDI biturbo V6, kas savu 670 Nm lielo griezes momentu nodod aizmugurējiem riteņiem. Šādai kombinācijai 100 km/h padodas jau pēc 4,4 sekundēm, savukārt maksimālais ātrums tiek ierobežots pie 250 km/h. Audi E-Tron Spyder degvielas patēriņš ir 2,2 l/100 km, bet kaitīgo izmešu daudzums – 59 g/km. Jāatzīmē, ka līdz pat 50 km distanci Spyder var pieveikt arī tīri elektriskā veidā, maksimālais ātrums tādā gadījumā ir 60 km/h.



Veidojot virsbūvi, konstruktori izmantojuši Audi Space Frame tehnoloģiju. Motora pārsegs un vairāki aerodinamikas elementi gatavoti no oglekļa šķiedras, kā rezultātā automašīnas svars ir tikai 1450 kilogrami. Inženieriem izdevies panākt ideālu 50:50 izsvarojumu, kas noteikti sekmēs dinamisku pārvietošanos. Stingru stāju līkumos palīdzēs nodrošināt modificēta pilnpiedziņas sistēma, kur izmantots Torque Vectoring princips – mērķtiecīgi dozēta jaudas injekcija tam ritenim, kuram elektronika konstatē izslīdēšanu – izrādās, ka riteņu nepietiekamu vai pārlieku pagriežamību var izlīdzināt nevien ar individuālu riteņu piebremzēšanu, bet arī ar dažu milisekunžu ilgu jaudas palielināšanu.


Salona apdarē izmantota āda, alumīnijs un oglekļa šķiedra. Kokpits orientēts pilota virzienā, bet vienīgie vadības slēdži uz šaurās viduskonsoles virsmas ir MMI kontrolieris, starta poga un ātrumpārslēga svira. Interesants risinājums – zem Audi četru riņķu firmas zīmes atrodas kontaktligzda automobiļa akumulatoru uzlādēšanai, bet turpat blakus novietotais displejs rāda strāvas daudzumu un kilometru skaitu, cik ar šo krājumu vēl var nobraukt. 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-