Jaunās paaudzes VW Passat debitē Parīzē.

Pievienots: 30. septembrī 2010 17:49 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Septītās paaudzes Passat ģimenes sedans un universāls ieguvuši jauna izskata virsbūvi, kas turpina Volkswagen jaunā dizaina virzienu un atspoguļo radniecību ar VW flagmani Phaeton. Automašīnas izmēri palikuši nemainīgi, ja neskaita, teju simbolisko pieaugumu garumā (+4 mm).



Salona aprīkojums papildināts ar priekšējo sēdekļu apsildi un ventilāciju, parādījies jauns mērinstrumentu panelis.

Atjaunotā Passat pircēji kā opciju varēs pasūtīt Dynamic Light Assist, kas pirmoreiz tika iekļauts jaunā Touareg aprīkojuma sarakstā. Minētā sistēma kopā ar biksenona starmešiem atļauj nedomāt par tālo/tuvo gaismu pārslēgšanu – šo garlaicīgo procesu uzņemas automātika, kas atpazīst pretī braucošu automašīnu un samazina tikai attiecīga staru kūļa garumu un spilgtumu. Passat kļūst par pirmo modelis savā klasē, kas var palepoties ar tamlīdzīgu ekstru. Arī versijām ar parastajiem halogēnu lukturiem paredzēta līdzīga, tikai vienkāršāka sistēma, tā saucamā tālo gaismu automātika.



Noturību līkumos uzlabo no Golf GTI aizgūtais diferenciāļa bloķētājs XDS, bet par drošību gādās Lane Assist (joslas pamešanas brīdinājuma sistēma), Side Assist palīgsistēma, kas ar spoguļos iebūvētas LED gaismiņas brīdinošu uzliesmojumu, pavēsta par to, ka sānos aizmugurē vai blakus atrodas transportlīdzeklis, kas strauji tuvojas, kā arī riepu spiediena kontrole, kuras rādījumus var nolasīt mērinstrumentu panelī.



No komforta aprīkojuma jāmin Easy Open atslēgšanas un iedarbināšanas sistēma, no bagāžnieka nolaižamas aizmugurējo sēdekļu atzveltnes, atlokāms piekabes āķis, ko no nišas zem bufera izsauc ar pogas palīdzību, kā arī otrās paaudzes parkošanās sistēma, kas prot auto novietot ne tikai ielas malā, bet arī starp diviem paralēli stāvošiem auto.



Jaunajam Passat sagatavoti 10 dzinēji, kas pārklāj jaudas diapazonu no 105 līdz 300 ZS. Ekonomiskākais no dīzeļa dzinējiem ir 1,6 litru TDI (105 ZS), kas tērē 4,2 l/100 km., savukārt taupīgākais benzīna motors ir ar BlueMotion tehnoloģiju apgādātais 1,4 litru TSI (122 ZS), kam pietiek ar 5,8 l/100 km. Jāpiezīmē, ka pirmā spēka agregāta kaitīgo CO2 izmešu daudzums ir 109 g/km, bet otra – 138 g/km.





 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-