American Spirit 2010

Pievienots: 19. augustā 2010 10:25 | Autors: Daina Siliņa. Autonews.lv | Komentāri: (3)

No 13. - 15.augustam Palangā norisinājās jau trešais Lietuvas amerikāņu auto salidojums. Salīdzinot ar pirmajiem diviem, šis pasākums jau bija pilnībā uzņēmis apgriezienus, un droši var teikt, ka nākamgad organizatoriem būs krietni jāpasvīst, lai noturētu šādu izaugsmi.
Kopumā pasākumā piedalījās 102 ekipāžas - 60 no Lietuvas, 29 no Latvijas, 9 no Igaunijas, 2 no Baltkrievijas un pa vienai no Krievijas un Somijas.

Viss kā parasti sakās jau piektdienas pēcpusdienā, ka "HBH Juozas alus" izklaides kompleksa kempinga placī saka ierasties tuvāki un tālāki viesi. Pirmajā vakarā dienas kartībā bija trīs dažādu alus šķirņu muciņu degustācija no saimniekiem, filmu skatīšanās uz projektora, neliels kruīzs pa Palangu, lai pilsēta sāk nojaust, kāds pasākums briest, un protams- dejas, dejas, dejas.

 

Tās nepagurstoši turpinājās līdz pat četriem rītā, jo neilgi pēc tumsas iestāšanas visiem par lielu prieku un pārsteigumu nometnes placī ieripoja mūsu pašu letiņu Voyager kluba Disko voyagerītis. Kārtīgus dejotāju nespēj izdzenāt pa teltīm pat pēc svelmainās dienas beidzot uznākušais lietutiņš.



Sestdienas rītā blakus stāvlaukumā sakās reģistrācija un reizē arī izstāde kompleksa viesiem. Pašā dienas vidū visas mašīnas devās milzīgā kolonnā uz Sventāju (Šventoju) , kur pie atpūtas kompleksa „Kuršiu kaimas” visi auto tika novietoti pirmajai apskatei. Pa izstādes laiku blakus tika organizētas sacensības - mini slaloms. Diezgan iespaidīgi izskatās, ja mazā laukumiņā pilnā ātrumā milzīgs "Cadillac" sāk griezt astotniekus. Te nu jāpiemin, ka mini slalomā Latvieši pārējiem vienkārši "izgrieza pogas". Retro auto kategorijā pirmo vietu ieguva amerikāņu auto kluba prezidents Dins Ziemelis ar savu rozā "Chevrolet Bel Air" (1959), savukārt jaunāko auto kategorijā laurus plūca Haralds Gribusts ar "Pontiac Firebird" (1987).



Pēc tam kolonna talāk devās uz Palangas centru, kur vairākas stundas priecēja acis daudzajiem Palangas galvenās gājeju ielas – Basanavičius gatves - apmeklētājiem. Garāmgājēju interese kā vienmēr bija liela un prieks par mašīnām neviltots. Noslēdzot pasākuma publisko daļu tika apbalvoti dalībnieki visdažādākajās nominācijās. Arī te Latvijas pārstāvji nepalika tukšā. Par labāko nominācijā - "Movie car "- tika atzīts spīdīgais Inta Indriksona "DeLorean" DMC-12 (1983) no filmas " Atpakaļ nākotnē", jo otra tāda nav ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā. Par vislabak "apzīmēto un izkrāsoto" auto kategorijā - "Airbrush & Pinstriping" - tika atzīts Jāņa Gaņģa Voyagerkluba Disko voyagerītis (1992).



Pēc apbalvošanas ceremonijas visi pārguruši un saulē izcepušies veikli devās atpakaļ uz nometni, kur vakars turpinājās ar maltīti, izklaides programmu, dejām un vienkārši - foršu burziņu. Vakara gaitā izrādījās, ka arī „HBH Juozas alus” izklaides kompleksa apmeklētāju simpātiju balva aizceļo uz Latviju, jo mašīna, par kuru saņemti visvairāk SMS balsojumi bija Oksanas Kurņikovas "Dodge RAM 1500" (2005).



Laika apstākļus laikam visi bija tik ļoti centušies "pasūtīt", ka šķiet, ka kāds - tur augšā - bija pārcenties. + 32 grādi ar pilnīgi skaidram debesīm visas trīs dienas - tas bija nopietns pārbaudījums ne vienam vien auto un dalībniekam. Taču šķiet, ka plīsušas siksnas, uzvārīti motori un karstuma dūrieni tomēr beidzās labi, bez paliekošām sekām un nelielie lietutiņi nakts vidū pasākumu nevis sabojāja, bet tikai uzlaboja un atsvaidzināja. Tā nu pēdējais no šīs vasaras Baltijas valstu amerikāņu auto mīļotāju salidojumiem ir noslēdzies. Nedaudz skumji, jo vel atlicis tikai noslēgt sezonu, taču priekšā būs visa garā ziema pa kuru būs laiks sakopt savus braucamos, lai jau nākamajā sezonā visi atkal tiktos un varbūt pat ieraudzītu kādu jaunu pārsteigumu.

Komentāri:

Setup - 19. augustā 2010 11:24

Feini, tikai galeriju varēja lielāku :)

Dainite - 19. augustā 2010 20:30

uscars.lv mājaslapā ir vēl citu autoru bildes.

MAD_DOG - 26. augustā 2010 21:12

A ko tas pseido 'šarkanģīmis'' dara kopā ar amerikāņu auto?

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-