Gaisa kondicionieris – jā vai nē?

Pievienots: 29. jūlijā 2010 10:39 | Autors: Renault pārstāvniecība Baltijā | Komentāri: (2)

Karstā laikā ceļojums automašīnās, kuras aprīkotas ar gaisa kondicionieri, vienmēr ir daudz patīkamāks. Lai gan daži autovadītāji norāda, ka braukšana ar ieslēgtu gaisa kondicionieri palielina vidējo degvielas patēriņu, tomēr dažos gadījumos tieši gaisa kondicioniera izmantošana var izrādīties ekonomiskāka kā braukšana ar atvērtiem logiem. Viss ir atkarīgs no braukšanas ātruma. Braucot pilsētā, kur braukšanas ātrums ir ierobežots, bieži nākas apstāties pie luksoforiem vai atrasties satiksmes sastrēgumos, ekonomiskāk ir braukt ar atvērtiem logiem, taču, ja braukšanas ātrums pārsniedz 70 km/h, tad daudz ekonomiskāk ir braukt ar ieslēgtu gaisa kondicionieri. Braucot ar ātrumu 90 km/h ar atvērtiem logiem, vidējais degvielas patēriņš pieaug par aptuveni 20%! „Pie lielākiem braukšanas ātrumiem atvērti logi traucē gaisa plūsmai. Jo ātrāk jūs braucat, jo lielāka gaisa pretestība rodas, un līdz ar to, lai pārvarētu pretestību, palielinās degvielas patēriņš,” norāda Renault Braukšanas Skolas direktors. 

Īpaši karstā laikā autovadītājiem tiek rekomendēts izmantot gaisa kondicionieri arī pie maziem ātrumiem komforta un drošības apsvērumu dēļ. „Augsta temperatūra automašīnas salonā var negatīvi ietekmēt autovadītāja pašsajūtu un radīt nogurumu. Tas, savukārt, var negatīvi ietekmēt koncentrēšanās spējas un reakcijas ātrumu,” brīdina Renault Braukšanas Skolas instruktori.  


 Vidējai temperatūrai automašīnas salonā vajadzētu būt 20 – 22°C robežā. Tomēr īpaši karstā laikā tiek rekomendēts pielāgot automašīnas salona temperatūru āra temperatūrai tā, lai tā neatšķirtos par vairāk kā dažiem grādiem. Lielāka temperatūras atšķirība var izraisīt drebuļus un negatīvi ietekmēt imunitāti. 

Tiem autovadītājiem, kuru automašīnas nav aprīkotas ar gaisa kondicionieri, papildu uzmanību vajadzētu pievērt tam, kur automašīna tiek novietota stāvēšanai. Atstājot to tiešos saules staros, tā pārkarsīs. Tāpēc svarīgi to būtu novietot kaut kur ēnā, it sevišķi, ja plānots auto atstāt uz ilgāku laiku. Atgriežoties pie automašīnas ieteicams atvērt visus logus un pat durvis, lai sakarsušais gaiss pēc iespējas ātrāk izplūstu no salona. Stingri aizliegts automašīnā atstāt bērnus vai dzīvniekus pat uz īsu brīdi. 

 

Komentāri:

Viesis: Starr - 9. maijā 2011 14:13

Glad I've finally found smoehting I agree with!

Viesis: tbgjlw - 10. maijā 2011 05:23

cfpW8P <a href="http://vytrrmuisyva.com/">vytrrmuisyva</a>

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-