American Beauty Car Show – 2010

Pievienots: 20. jūlijā 2010 23:40 | Autors: Daina Siliņa www.Autonews.lv | Komentāri: (0)

No 9.-11.jūlijam Igaunijas pilsētā Hāpsalā norisinājās ikgadējais amerikāņu auto mīļotāju salidojums. Šogad tas bija īpaši krāšņs,ļoti plaši apmeklēts, jo pasākumam bija jubileja – pirmie apaļie 10 gadi.Tas nozīmē, ka jau 10 gadus pēc kārtas nemainīgi uz kopīgu tikšanos vasaras karstākajā laikā sabrauc dažnedažādi motorizēti amerikāņu izcelsmes transporta līdzekļi un to saimnieki.

Jau piektdienas pusdienlaikā pils apkārtne tika slēgta un parādījās uzraksts – iebraukt drīkst tikai amerikāņu auto. Kopš tā brīža milzīgā bīskapa pils, parks un visa Hāpsala pārvērtās. Dažāda lieluma motoru  rūkoņa bija dzirdama vai ik uz soļa un pils parkā, kā jau ierasts, ar savām teltīm un piknika lietām iekārtojās amerikāņu auto mīļotāji. 



 Vakarpusē savas durvis vēra pati pils, kuras iekšpusē tika izstādīti tādi īpašas uzmanības vērti eksemplāri  Paralēli izstādītajām mašīnām un motocikliem pils iekšpusē piektdien un sestdien uzstājās dažādas grupas un mākslinieki. Bija gan rokenrols, gan roks, gan arī pāris tādi „zāģi”, ko ne visiem bija spēks un izturība noklausīties.



Pārstāvētas bija tādas grupas kā Winny Puhh, The Belka, Pedigree, Flat Top Rockets, bet visa pasākuma kulminācija bija sestdienas vakarā Somu dziedātāja - Tarja Turunen ar pavadošo grupu. Tas bija tik iespaidīgi un grandiozi, ka pat tiem, kam ne īpaši patīk smagi roka gabali, koncerts likās vienreizējs. Somu grupa „Lordi” jau bija rezervēti šim pasākumam pirms uzvaras Eirovīzijā, un dubultprieks bija redzēt šos somu monstrus Igaunijā. Tieši 2005.gadā "AutoNews.lv" komanda pirmo reizi veica reportāžu no šī pasākuma.

 Pils parkā amerikāņu auto mīļotāju burziņš turpinājās līdz pat svētdienas rītam. Klusums nosacīti nometnē iestājās tikai sestdienas naktī uz pāris stundām.



Cilvēku šogad par spīti krīzei bija sabraukuši pat vairāk kā pāris treknajos gados kopā. Parkā nebija neviena brīva stūrīša, jo no katra krūma un brīvā zāles pleķīša pretī rēgojās kāda auto siluets, telts vai nojume vai vienkārši kāds noguris svinētājs. Šajās dienās tika satikti jau veci un labi draugi, atrasti jauni.

 Arī ārpus pils mūros esošajiem īpašajiem eksemplāriem, parkā bija atrodams ne viens vien vērtīgs eksemplārs... kādam pat mašīnā bija grils līdz, citam kravas nodalījums pārvērsts par baseinu.

 Latviju šajā pasākumā pārstāvēja divas ekipāžas no amerikāņu auto kluba, astoņas no voyagerkluba un viena neatkarīgā ekipāža ar Pontiac. Tīri nejauši latviešu nometnei pievienojās arī pāris moči no Valmieras un pārstāvēja moto klubu „Dzelzs vilki”.



 Svētdienas pusdienlaikā kā jau ierasts riepām kaucot, gumijai svilstot un nemitīgi taurējot milzīgā kolonna kā čūska aizvijās cauri pilsētai uz Kiltsi veco lidlauku, kur pasākums turpinājās ar drag race sacensībām.

 Kas skatījās sacensības, kas vēl uzkavējās apskatot automašīnas – ja nu kāda nav pamanīta pa šīm dienām.

 Pēc tam visi atvadījās, lai tiktos tajā paša vietā un laikā pēc gada, vai kādā citā no pasākumiem, kas vēl šogad būs.

Uz drīzu tikšanos ...


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-