Reportāža- “Kurland Bike Meet 2010″

Pievienots: 18. jūlijā 2010 20:38 | Autors: Ralfs Bergmanis Autonews.lv | Komentāri: (2)

Ventspilī no 16. līdz 18. jūlijam norisinājās 6. Starptautiskais Baltijas jūras reģiona valstu motobraucēju salidojums “Kurland Bike Meet 2010″, kurā Latvijas Motoklubu asociācija aicinājusi piedalīties Latvijas motosporta dalībniekus, jauniešu un bērnu mazmoto sporta federāciju, triku meistarus un motoklubus no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas, Zviedrijas, Baltkrievijas, Anglijas, Norvēģijas, Dānijas un motobraucējus no visas Latvijas. 

Motobraucēju salidojums sākās jau piektdien, 16. jūlijā, kad dauzi salidojuma dalībnieki ieradās Ventspilī, kur  norisinājās arī vakara izklaides pasākums Piejūras kempingā .

Savukārt galvenie “Kurland Bike Meet 2010″ pasākumi norisinājās sestdien, 17. jūlijā, kad no plkst. 13.00 līdz 13.30 notika daudzu ventspilnieku un pilsētas viesu iemīļotais motobraucēju parādes brauciens no Piejūras kempinga līdz Ostas ielas promenādei.



No plkst. 13.30 līdz 15.00 motocikli bija pieejami apskatei Ostas ielas promenādē un norisināsies klasiskās rokeru moto atrakcijas – triku meistaru priekšnesumi, būvēto motociklu konkurss, pocket bike paraugdemonstrējumi, Latvijas motošosejas komandu un līderu prezentācija, fotografēšanās, motociklu un motoklubu prezentācija. Salidojumā bija ieradušies arī Jawa motociklu klubs no Paņevežiem.



Šie lietuviešu motobraucēji AutoNews.lv korespondentam pastāstīja, ka 400 km garo ceļa posmu uz Ventspili brauca 12 stundas. Pagājušā gadsimta, sešdesmito gadu javiņas niķojās, un laiku pa laikam bija nepieciešams pamatīgs remonts. Lietuviešu motobraucēji bija ieradušies diezgan kuplā skaitā ar viss dažādāko marku, klašu braucamajiem. Daudzi letiņi bija atbraukuši ar Lietuvā reģistrētiem motocikliem, jo Latvijā esošā motociklu reģistrēšanas kārtība ir ļoti dārga, ja motocikls atvests no ASV un ir izgatavots pēc 2000.gada.

Uz vienu no kempinga parkā esošajiem bērziem bija piekārts Latviešu motobraucēja nedrauga  ( satiksmes ministra Kaspara Gerharda) portrets virs, kura bija pakārti boksa cimdi. Ikgadējās „ceļa nodoklis”, kuru ieviesa Valda Dombrovska valdība no šā gada, bija daudzu latviešu baikeru sarunu priekšmets. Kā sarunā minēja Jānis no Kuldīgas:  „mēs neesam pret nodokli, bet mēs esam pret to, ka šādus nodokļus ieviešot netika ņemti vērā nekādi samērības principi. Nevar taču 55 ccm rolleris maksāt tikpat cik 1600 ccm čoperis”.

Kopumā salidojumā valdīja pozitīva un jautra gaisotne. Veiklības braucienos baikeri varēja pierādīt, ka var noturēt balansu braucot maksimāli lēni, meitenes pierādīt to, ka ir spējīgas iemet ar riepu pasākuma vadītājam, un izdejoties pie dzīvas mūzikas līdz pat rītausmai.

 

Komentāri:

Atvars - 19. jūlijā 2010 12:33

Braucot uz Ventspili- karstums bija neciešams.

Viesis: sajjad - 26. janvārī 2017 11:29

Hello Dear,

We are manufacturers and exporters all kinds of Sportswear, Balaclava, Gloves and Military soft goods.

We assure that you of our best co-operation for the promotion
of best and qualitative business relationship.

For further details do not hesitate to contact with us, Thank you,

Best Regards,
Sajjad Mehmood,

SHAWAL INDUSTRIES

Talwara Mughlan Jammu Road Sialkot 51310 Pakistan.

Skype: sajjad.7999
Website: www.shawalind.com
Email: info@shawalind.com
Email: sajjad.shawal@gmail.com
Phone: +92-300-619-3855

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-