Motobraucēji protestē pie Saeimas

Pievienots: 30. novembrī 2009 23:42 | Autors: Kaspars Bergmanis | Komentāri: (4)

Valdības vēlme palielināt ikgadējo autotransporta nodevu motocikliem nepalika nepamanīta. Šodien moto un auto klubi sarīkoja pamatīgu protesta piketu pie Saeimas.

Laikā, kad Saeima pieņem valsts budžetu, notiek skaļi protesti pret jauniem nodokļiem un nodevām, kurus Latvijas pilsoņiem ir sagatavojusi Valda Dombrovska valdība. Par Satiksmes ministra Kaspara Gerharda vēlmi palielināt transporta nodevu motocikliem no Ls 3 uz Ls 100 sašutis bija ikviens motobraucējs, un jau 24. novembrī viņi protestēja pie Ministru kabineta ēkas Brīvības ielā. Tad parādījās informācija, ka ne simt lati, bet uz pusi mazāk — piecdesmit. Pēc diskusijām Saeimā tika pieņemts lēmums motobraucējus „aplaimot” ar Ls 24 lielu nodokli, paralēli pieliekot vēl klāt pie automašīnu nodevu summas.

Motobraucējus šāds Saeimas demaršs sakaitināja vēl vairāk, jo viņi tiek nostādīti pret autovadītājiem. Latvijas Motoklubu asociācija pieteica piketu, un uz Rīgu no visām Latvijas pilsētām devās motobraucēji, lai pateiktu Saeimai, ka nepiekrīt tik netaisnīgam un neizprotamam nodoklim. Neviltotu sašutumu izraisīja satiksmes ministra apgalvojums, ka motocikls ir ekskluzīvs transporta līdzeklis, tāpēc jāapliek ar lielu transporta nodokli.

Nevar motocikls, kurš sver 400 kg un kuru satiksmē izmato labi ja tikai 5 mēnešus gadā, maksāt vairāk nekā 1500 kg smags vieglais auto! Uz Saeimas kāpnēm, lai saņemtu protestētāju prasības iesniegumu, bruņotu miesassargu pavadībā iznāca Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze. Notika arī brīnums, kad piketētāji skaļi skandēja „Bikses nost!”  un „Gerhard, nāc šurp!”, purpinot zem deguna īgnus epitetus, parādījās „dienas varonis” satiksmes ministrs Kaspars Gerhards. Ministrs centās piketētājiem skaidrot, ka līdzšinējā „gāzi grīdā ”politika ir sagrāvusi sociālo sfēru un nodokļu palielinājums ir nepieciešams. Diemžēl satiksmes ministrs aizmirsa piebilst, ka laikā, kad valdība spieda „gāzi grīdā”, viņš bija ekonomikas ministrs.

Šis bija spēcīgu vīru miermīlīgs pikets, kurā nenotika neviens ekscess. Savukārt varas struktūras bija tā nobijušās, ka ap Saeimas ēku bija uzslietas drošības sētas, bet motobraucējiem, kuriem rokā bija ķiveres, neļāva Saeimai tuvoties. Savukārt policija un drošības dienestu struktūras sēdēja savos autobusos ar vairogiem, sejas maskām un sagatavojušies iespējamiem nemieriem, kuri nenotika.

Komentāri:

Leo - 1. decembrī 2009 00:21

Malači ! Ir skaļi jāsaka tiem kurlajiem kalpiem, ka tauta nav aita, kuru var tikai muļķot un cirpt !

Atvars - 1. decembrī 2009 12:48

Šodien "TAUTAS KALPI" parādīja savas patiesās sejas. Viņi turpina demonstrēt to, ka zina par visiem viss labāk un turpina stūrēt pretī katastrofai. Atim Slakterim pēc viņa "nasing spešal" vajadzēja padarīt sev galu par to, ko ir izdarījis savai tautai, bet nē. Viņš cītīgi soļo atsēdēt Saeimā un graut latviešu valsti.

"Virs zemes nav taisnības- dūrei tik spēks." E. Veidenbaums

Erdinger - 1. decembrī 2009 14:53

Tas ir galējais sviests kas tajā valdības ēkā notiek. Galvenais ka palielinot ceļa nodokli tas ceļu uzturēšanai novirzīts netiks, tikai budžeta lāpīšanai. :(

zx - 1. decembrī 2009 22:50

Valdība gaidīja no motociklistiem nekārtības, varbūt pat mēģināja provocēt tās. Bet spēcīgais miermīlīgums viņiem ir daudz biedējošāks!!!

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-