Qoros 3 pret Škoda Octavia – pirmie iespaidi

Pievienots: 18. martā 2013 14:00 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Viens no Ženēvas autoizstādes interesantākajiem jaunumiem ir Ķīnas kompānijas "Qoros" sedans „3.” Eiropas tirgū tas startēs vienā klasē ar čehu "Škoda Octavia", mēģinot konkurēt ne vien ar izskatu, bet arī ar cenu.


Vācu žurnālisti, kas izmantojuši izstādes sniegtās iespējas un izmēģinājuši abus modeļus, dalās pirmajos iespaidos. Ķīnas kompānija "Qoros" ir absolūts jaunums Eiropas tirgū. Jau rakstīts, ka tā apvieno speciālistus, kas agrāk strādājuši tādās kompānijās kā " Volkswagen", "Opel"," Mini" un labi orientējas Eiropas tirgus specifikā. Tas vien, ka "Audi" iesniedzis sūdzību par "Qoros" pirmssērijas modelī  izmantoto nosaukumu "GQ3" ("Audi" prasība tika apmierināta, tādēļ palicis tikai „3”), liecina par vieglu nervozitāti lielo spēlētāju vidū. 



Pēc izskata "Qoros 3" ir diezgan līdzīgs "Škoda Octavia" un izmēri to apstiprina: garumā (4,66 m) tas par 5 cm atpaliek no "Škoda", toties ir par 3 cm platāks (1,84 m) un piedāvā nedaudz garāku riteņu bāzi (+4 mm). Pirmais iespaids nav slikts – skaidri iezīmētas virsmas un veiksmīgi izvēlētas proporcijas veido eiropeisku seju. Vizuāli "Qoros" slīpais jumts liek bažīties, ka aizmugures pasažieru galvām varētu pietrūkt vietas, taču praksē pierādās, ka viss ir kārtībā un aizmugurē var sēdēt brīvi un nepiespiesti pat augumā garāki braucēji. Horizontālā ievalcētā līnija sānos ir abiem modeļiem, bet, veidojot radiatora režģi "Qoros" gājis savu ceļu, un - aizšāvis garām: čehu platākā reste un lielākie starmeši izskatās daudz pievilcīgāk. Pie salona kvalitātes ķīniešiem vēl jāpiestrādā. To var saredzēt un to var sadzirdēt – "Škoda" materiāli ir kvalitatīvāki un labāk nostrādāti, bet durvis veras ar „augstvērtīgāku” skaņu. Tajā pašā laikā apdare nebūt nav slikta -  sēdekļi ir patīkami stingri un stūre ir parocīga, turklāt apakšpusē saplacināta, kas atvieglo izkāpšanu. 


 8 collu skārienjutīgais ekrāns ("Qoros" jau sērijā, "Octavia" – tikai topversijai) ir intuitīvi saprotams un viegli pārvaldāms. Pirms "Qoros" ātrumpārslēga iekārtota niša viedtālrunim. Vertikālais novietojums izskatās moderni, taču izturība ilgākā laika posmā šķiet apšaubāma. Uzticamāks izskatās "Octavia" risinājums, kas paredz tālruņa novietošanu horizontāli. Aizmugurējā sēdeklī garākiem pasažieriem vietas pietiek abos automobiļos un tikai bagāžnieka tilpumā "Octavia" pārākums izpaužas pilnā apmērā –čehu 590 litriem "Qoros" var likt pretī vien 450. "Qoros" saņem plusus par priekšējo sēdekļu atzveltnēs iestrādātajām iedobēm, kas rada papildu ērtības aizmugurē sēdošo ceļgaliem vai nodrošina ērtāku strādāšanu, piemēram, ar portatīvo datoru, bet "Octavia" – par apjomīgāko un daudzfunkcionālāko divlīmeņu kravas telpu. 


 


Aprīkojums. Bāzes versijā "Qoros 3" solās būt lētāks nekā "Škoda Octavia" (15 990€). Jau sērijveidā tas būs aprīkots ar 8 collu informācijas ekrānu, 16 collu vieglmetāla riteņu diskiem un klimatkontroles sistēmu. Tāpat kā "Škoda Octavia", arī "Qoros 3" būs trīs aprīkojuma versijas. Motoru piedāvājumā divi Austrijā ražoti 1,6 litru benzīna agregāti ar 126 un 156 ZS jaudu. "Octavia" dzinēju klāsts ir krietni bagātāks – četri benzīna un četri dīzeļa agregāti. Tiesa, "Qoros" motoru izvēlei vēlāk pievienosies viens dīzeļa dzinējs un hibrīda modifikācija.


Secinājums.

"Qoros 3" sedans tik tiešām daudz neatpaliek no "Škoda Octavia" liftbeka – vismaz tā liekas pēc pirmā „ekspresstesta.” Lai gan daudziem tieši tas šķitīs simpātiski, mums tomēr palika iespaids, ka veidojot savu modeli, ķīnieši par daudz ņēmuši no citiem.  Par kvalitāti vēl pāragri spriest – to varēs novērtēt tikai tad, kad pirmie "Qoros 3" sērijveida automobiļi sasniegs pircējus, kurpretim "Škoda Octavia" vērtības garants ir pats Volkswagen koncerns. Tātad: uzvarētājs ir "Škoda Octavia", kas var justies droši aiz "VW" muguras, tomēr dažam labam ražotājam, iespējams, jau vajadzētu sākt uztraukties. 


Foto: laikraksts "AutoInfo".



 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-