„Buldozers” nenāk palīgā Pārdaugavas iedzīvotājiem

Pievienots: 6. septembrī 2010 22:02 | Autors: Agnis Krauja; AutoNews.lv | Komentāri: (2)

Mārupīte applūdinājusi Arkādijas parku Pārdaugavā, Lokomotīves stadionu un ugunsdzēsēju depo Akmeņu ielā. Rīgas Dome informē, ka plūdu dēļ uz nenoteiktu laiku slēgta satiksme Uzvaras bulvārī - posmā no Raņķa dambja līdz E. Smiļģa ielai. Satiksme slēgta arī Jelgavas ielā - posmā no Akmeņu ielas līdz Vienības gatvei.
Ap plkst. 18.30 cilvēku un bebra kopdarbs tika neitralizēts un Marupīte beidzot devās pretī Daugavai.

Pirmdienas rītā slēgta arī 10.tramvaja kustība, taču tā vietā norīkoti autobusi. 10.maršruta tramvaji joprojām nodrošina pasažieru pārvadāšanu no galapunkta Bišumuižā līdz 4. tramvaju depo Tipogrāfijas ielā, bet tālāk līdz pilsētas centram pasažieri tiek pārvadāti ar dzeltenajiem midibusiem, kas ir apzīmēti ar numuru 10.



Pirmie trauksmes signāli par applūšanu esot pienākuši jau svētdien no Mārupītei tuvējā Lokomotīves stadiona futbola laukuma darbiniekiem, tomēr brīvdienā glābējiem vēl neesot izdevies mobilizēt visus spēkus. Šopavasar kapitāli restaurētais futbola stadions ir pilnībā zem ūdens, un darbinieki joko, ka futbola vietā turpmāk vajadzēšot spēlēt ūdenspolo. Arkādijas parks kopā ar stadionu un tuvējo ielu jau pirmdienas priekšpusdienā bija pārvērties vienā lielā ezerā.



Plūdus, kas pirmdien paralizēja satiksmi Uzvaras parka apkārtnē, esot izraisījusi it kā kāda bebru ģimene un stiprās lietavas, ka arī padomju laika celtniecības paražas, uzskata glābšanas darbu veicēji. „Trombs” upes artērijā bija izveidojās betona caurulē, pa kuru Mārupīte tek zem Uzvaras bulvāra. Tur bebri esot izveidojuši savu midzeni.

Lai gan AutoNews.lv korespondentam, redzot ūdenslīdēju izcelto drazu, radās pamatotas šaubas, ka „tromba” radītājs ir bebrs. Veca motocikla riepa ar disku, PSRS laiku ugunsdzēšamais aparāts, nozāģēti koku stumbri, sanagloti sētu posmi, zvejnieku tīkli. 



Kā apgalvo plūdu likvidatori, caurtecē zem Uzvaras bulvāra esot izbūvēts tā sauktais pudeles kakls. No divus kvadrātmetrus platas arkas ūdens caurtece strauji sašaurinās līdz 75 centimetrus platai caurulei, kura aizsprostojusies.

Ūdenslīdēji kopā ar zemes urbšanas darbu speciālistiem no Jelgavas, izmantojot speciālu zemes urbšanas ierīci, izurbās cauri caurulē esošajām drazām, izvelkot līdzi trosi, kuras galā piestiprinātais enkurs ar viņčas palīdzību arī visu šo „civilizāciju” izcēla dienas gaismā.

Rīgas Domes amatpersonas apgalvo, ka caurteces tiekot tīrītas regulāri – aptuveni reizi nedēļā, bet bebri šeit esot ievākušies pavisam nesen. Pārdaugavas iedzīvotāji gan netic pilsētas varas iestāžu viedoklim, ka plūdos vainojami bebri, jo caurteces neesot tīrītas gadiem un pat kanalizācijas vāki šeit bija tā apauguši ar zāli, ka tos nevarēja atrast. Tāpat arī Pārdaugavas iedzīvotāji vairs netic kādas politiskās apvienības priekšvēlēšanu reklāmas kampaņai. „Mums tagad burtiski ūdens smeļas mutē. Kur ir tas „buldozers”, kurš sola mūs izglābt no purva?” vaicā kāds satiktais Pārdaugavas iedzīvotājs. „Vai pilsētas vicemēram par šo haosu nebūtu jāuzņemas atbildība?"    

Ap septiņiem vakarā Arkādijas parks bija pilns ar cilvēkiem. Vieni izmatoja plūdus, lai ceļotu ar laivu, bet velobraucēji – slapju izjūtu baudīšanai.

Aplūkot plūdus bija sabraukuši tūkstošiem pilsētnieku, un brīnums, ka politaģitatori neiedomājās pazīmēties ar mērķiem, zaļiem ķekšiem vai bitēm. 



P.S.

Labi, ka mums vēl ir kārni ugunsdzēsēji, kuri vaigu sviedros ņēmās ap arhaiskiem padomjlaiku sūkņiem, ar rokām vilkdami no ūdens drazas, kuras kāds it kā pirms tam tīrījis. Uz visa šī fona izcēlās Rīgas Domes funkcionāri, kuru smalkie zīda uzvalki nespēja aizsegt milzīgi uzrītus kuņģus.

 

FOTO: Kaspars Bergmanis "AutoInfo".

Komentāri:

Leo - 7. septembrī 2010 09:29

Galerija ir super! Dabas skati ar kluso dabu pilsētas centrā.

MAD_DOG - 7. septembrī 2010 15:53

Ja nemaldos, domei ir noslegts līgums ar firmu, kas nodarbojas ar šādu caurteku tīrīšanu un uzturēšanu. Firma sanem naudinu - a darīt neko nedara.........

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-