Grupa „Pērkons” gatavojas 35 gadu jubilejai !

Pievienots: 1. augustā 2016 09:44 | Autors: | Komentāri: (0)

Otrajā festivālā „Kulakova nakts”, kas jau sestdien, 6.augustā,norisināsies Liepājas koncertdārzā „Pūt vējiņi”, gaidāmi vairāki īpaši notikumi:Šajā vakarā „Pērkons” svinēs 35 gadu jubileju, grupai koncertā laikā pievienosies  vēl viens dalībnieks – Jura Kulakova „labā roka” jeb asistents (vēl viens taustiņinstrumentālists), dziedātājs un LNO solists Nauris Puntulis atkal klausītājus priecēs ar dziesmu „Mēs pārtiekam viens no otra”, tāpat koncertā uzstāsies grupa „Menuets”, kas nupat laidusi klajā savu dziesmu grāmatu. Gatavojoties šim notikumam, ceturtdien, 28.jūlijā, „pērkonieši” un grupa „Menuets” viesojās mājīgajā „Rockabilly House” Vecrīgā, lai mazliet pamuzicētu, pastāstītu par jauno dziesmu grāmatu un, protams, informētu par to, kas gaidāms 6.augustā Liepājā.

 Dziedātāja Ieva Akuratere pauda, ka „Kulakova nakts" Liepājā notiks kā muzikāli teatrālas gaisotnes iekrāsots koncerts, jo pašu liepājnieku atskaņojumā skanēs tās dziesmas, kuras komponists Juris Kulakovs rakstījis Liepājas teātra uzvedumiem. „Tās atskaņos mākslinieks Varis Siliņš, Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts, mūziķis Emīls Dreiblats. Ceram, ka īpašā Liepājas publika, kura jau paaudzēs ir radināta pie mūzikas svētkiem, arī dalīsies aizrautīgajā „Kulakova nakts” muzicēšanas priekā ar šā vakara viesiem: „Menuetu”, „Pērkonu”, „Trīs tenoriem”, „Willow Farm”  un „Rīgas Modēm”.”

 Kā liriska atkāpe būs Liepājas komponista Zigmunda Latuškevica dziesmas pirmatskaņojums virtuozās ģitāristes Ilzes Gruntes pavadījumā kopā ar Ievu Akurateri, kura ir dziesmas vārdu autore. Vēl jāpiebilst, ka Juris Kulakovs uz šo pasākumu no Šveices gaida ierodamies ierodamies brīnišķīgu vijolnieci – savu meitu Justīni -, lai divatā atskaņotu īpašu kompozīciju.

 „Tā kā grupa „Pērkons” šogad atzīmē savu 35 gadu pastāvēšanas gadskārtu, tad esam nonākuši jau kontekstā ar klasiskajām pasaules rokmūzikas grupu iestrādēm - kā „Rolling Stones”, „Deep Purple”, „Pink Floyd”-, kuru vecmeistarus uz skatuves koncerta laikā atbalsta jaunie asistenti, lai „izrāde varētu notikt”, tāpēc esam pieaicinājuši izcilajam komponistam Jurim Kulakovam papildus taustiņinstrumentālistu. Kurš tas būs, lai paliek noslēpums un intriga,  kuru pirmie atklās Liepājas fani un atbalstītāji. Uz tikšanos 6.augusta vasaras naktī pulksten astoņos vakarā pie jūras „Pūt vējiņos”!” piebilst Ieva Akuratere.

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-